Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
Deneme
 

Aslında dünyada hiç kimsede kötülük yapacak birini önleyecek güç yoktur

Aslında dünyada hiç kimsede kötülük yapacak birini önleyecek güç yoktur
 

Ülkemizden ve insanlarımızdan sorumluysak bu gerçeği bileceğiz. Bildiğiniz gibi Amerika bile bunca gücüne rağmen 11 Eylül saldırısını önleyemedi. Peki, o halde ülkelerin güvenlik unsurları ne işe yarıyor? Bir milyon kişiyi bulan sayısı, silahı, tankı, tüfeği ile Türk ordusu ve polisi bir kişinin tek başına yapacağı saldırıyı bile önleyemez.  Elbette haber alır, olaya müdahale ederse başka. Kim tarafından ne zaman nerede nasıl yapılacağı belli olmayan bir eylemden bahsediyoruz.

Bunun anlamı güvenliğin çaresi yoktur. Ve en çarpıcı sonuç: Bir kişi bir devletten daha güçlüdür, hatta dünyadan bile. Tek bir kişi Koca Amerika’ya rağmen istediğini yapabilir. Yaptıktan sonra siz onu yakalamışsınız, öldürmüşsünüz neye yarar; o artık amacını gerçekleştirmiştir. Bunun en iyi örneği dünyada Türkiye’dir. Türkiye bir milyon askeri polisiyle bugüne kadar bir tek olayı bile meydana gelmeden önce önleyememiştir.

O halde bu konuda insanlık çaresizdir. İnsanlar ölmektedir. İnsanlığın en önemli konusudur bu. Ve insanlık, bu, insanlığın en önemli konusunda çaresizdir. Caydırıcı önlemler, vur emri çıkarsan, yakalayınca idam etsen nolur. Bu kişiler başlarına gelebilecek her şeye razıdırlar.

Bir kişiye gücü yetmeyen dünya… Ordulara gücünüz yetiyor da bir kişiye yetmiyor işte. Çünkü ordu karşınızda. Ne zaman ne yapacağı aşağı yukarı belli. Askerin polisin yaptığı suç örgütleriyle mücadele etmek ile anlattığımız bireysel cinayetlerde suçluyu yakalamak.

Aslında bugün için dünyanın çaresiz kaldığı bu sorunun tümüyle çözümsüz olduğunu ben düşünmüyorum şahsen. Yani elbette milyonlarca insanın nerede ne zaman ne yapacağını bilmek imkânsız ama yani imkânsız diye bu iş böyle bırakılamaz. Bireysel cinayetlerden yılda binlerce kişi ölüyor. Bir milyon askerin polisin varmış neye yarar.

Türkiye’de kurmayı düşündüğümüz düzende PROKS(profesyonel güvenlik sistemi) projesinde biz dünya tarihinde ilk defa bunu denemek istiyoruz. Ve başarmak zorundayız. Polisler askerler (o gün için “güvenlikçi”) karakol ya da kışlada falan olmayacak; halkın içinde bizzat koruma görevi yapacaklar. İnsanları birebir koruyacağız. Ve mutlaka olayı meydana gelmeden önce önleyeceğiz. Belki de mahkemeler, hapishaneler hiç olmayacak.

Dışarıda PROKS’un tam hâkimiyeti sağlanır da kapalı yerlerde biraz zorlanacağız. Yani sonuçta hane, kişilerin özel hayatı. Her yere öyle paldır küldür giremezsin. Destek biriminin  (40 bin kişiden oluşan, PROKS’un özel dedektiflik birimi) halk istihbaratı sorunlu durumları ve aralarında sorun bulunan kişileri önceden tespit edecek. Devletin ilgili birimleri bu sorunları ve kişiler arasındaki anlaşmazlıkları, husumetleri çözecekler. Belki işsiz kalacak olan hâkimler o gün bu işi yapacaklar. Bu sorunlar ve anlaşmazlıklar her türlü olabilecek. Karımla ilişkisi var, Fenerbahçe’ye küfretti, çalıştım paramı vermiyor, psikolojisi bozuk vs akla gelebilecek her şey.

Valla biz dünyanın çaresiz kaldığı bireysel cinayetleri önleyeceğiz. Bu nedenle bir kişinin bile ölmesini kabul etmiyoruz. Tabii ki bu olayların yarısının nedeni olan adaletsiz düzeni de yeniden kuracağız. Kimse “adaletsiz düzen nedeniyle bu suçu işledim diyemeyecek. Çalışmış çalıştığı yer parasını vermemiş. Biz alıp vereceğiz. Alamazsak devletin kasasından vereceğiz. Bu konuda daha önce de yazdığımız gibi süre 1 ay. Konuyu öğrendiğimiz (kişilerin haber vermeleri şart değil, biz öğreniriz) tarihten itibaren 1 ay içinde alacaklının parası cebinde olacak. Mahkeme falan yok. Bunu ekonomi birimlerimizle yapacağız.

İnsanın insanı öldürmesini biz kabul etmiyoruz. Yer yarılsa, gök üzerimize çökse bile bunu mutlaka yapacağız. Ben öldükten devlet beni koruyamadıktan sonra ben niye bu ülkenin vatandaşı olayım ki. Devlete ne gerek var o zaman.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..