Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '16

 
Kategori
Sinema
 

Avcı ve Kış Savaşı

Avcı ve Kış Savaşı
 

Avcı ve Kış Savaşı


Masal kitaplarının zaman içinde beyazperdede kalıcı bir yer bulması kimin aklına gelirdi. Genelde tüm masal kitaplarını hep çizgi film olarak sunmuşlardı. Şimdiyse masalın gerçek konusunun bir kısmı tutulup ilgi çekici konular ile senaryolaştırıp beyazperdeye aktarılıyor.

“Pamuk Prenses ve Avcı” nın devam filmi olan “Avcı Kış Savaşı” ilk filmin öncesine ve sonrasına bağlanan bir film. Karmaşıklıktan uzak anlaşılır bir şekilde bu film ilk seriye bağlanmış durumda.

Charlize Theron bu filmde yine Kötü Kraliçe Ravenna olarak geri dönüş yapıyor. Fakat kendisinin daha öncesi anlatan bir şekilde hikayede yer buluyor. Freya (Emily Blunt) çok duygusal ve aşk dolu bir kızdır. Kardeşi Ravenna ise durmak bilmeyen bir güç arzusu peşindedir. Freya’nın evlilik dışı bir dükten çocuğu olur. Bebeğinin ölmesi ve ablasının gizli planlarından sonra Freya’nın içindeki güç ortaya çıkar ve karşımıza Buz Kraliçesi olarak çıkar. Aşk’a inanmayan soğuk kalpli bir kadın olur. Ravenna kız kardeşi ile yaşadığı eski zamanlarda bile yine içinde zerre kadar iyilik olmayan, güç ve güzellik tutkunu biri…

Bebeğinin ölümünden sonra Fraya kardeşinin yanından ayrılarak küçük çocukları ailelerinden kopartarak kendi ordusunu yaratmak için bir krallık kurar. Bu krallıkta yetişen avcılardan  Eric (Chris Hemsworth) ile Sara (Jessica Chastain) aşık olur. Buradan sonra ilk filme geri dönüş yapılıyor.

1. seride kötü kraliçeyi Eric ve Pamuk Prenses yenilmiştir. Bu yeni seride Freya kardeşini geri getirmek için elinden geleni yapmaya başlar. İki kötü kraliçe karşılarında yine Eric’i bulur.

Emily Blunt’a güzel bir rol verilmesine rağmen Buz Kraliçesi’ni iyi yansıtabildiğini düşünmüyorum. Ravenna ve Freya ekranda kötü karakter olarak yer buluyor fakat çok fazla içyapılarına değinilmiyor. Bu yüzden çok yüzeysel olarak yer alıyorlar. Ondan dolayı belki oyunculukta gerçek potansiyellerini göremiyoruz. Ama gene de Emily Blunt’un oyunculuğunu başarılı bulamadım. Ayrıca Hollywood’un “Aşk her şeyin üstesinden gelir ve kötüler kaybeder” anlayışını bu filmde görebilirsiniz. Fakat gerçek hayat ne yazık ki öyle değil…

Aşk, macera, savaş ve sihir sevenlerin çok beğeneceği fantastik bir masal filmi sizi bekliyor. 

 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..