Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Avrasya'daki tarihi fırsatlar

Avrasya'daki tarihi fırsatlar
 

Türkiye, bu aralar AB tarafından müzakererelerin durdurulmasıyla, PKK'ya Norveç'te büyükelçilik açılmasıyla, Alman mahkemelerinde PKK'lıların masum ilan edilmesiyle çok açıkça düşmanlığın her türlüsüne maruz kalıyor.

Peki ne yapmalı? Şu aralar öyle bir ortam oluştu ki olmaz denilen hemen her şeyin olabilmesi için son derece büyük fırsatlar ortaya çıkmış durumda. Ancak önce bir durumu betimleyelim.

1) Türkiye NATO üyesi, çünkü yüksek irtifa ve uzun menzil füzeleri yok. Ayrıca üye olmazsa ilk iş NATO istilasına uğrayacak. Kendini korumak için zorunlu olarak burada duruyor.

2) Türkiye AB ile uğraşıyor. Almayacakları kesin. Üstelik sadece AB'nin faydalandığı ve bize zarar veren Gümrük Birliği anlaşmasına maruz kalıyor. Ayrıca her türlü terörün finansmanı yine AB'de sağlanıyor.

1) Türk Birliği

Birçoklarımız için hayal gibi olsa da bugünün ortamı bu birliğin hayata geçirilmesi için müthiş bir atmosfer yaratıyor. Hem de hiç olmadığı kadar... Türk Birliği düşüncesi Rusya ve Çin'in ortak desteğiyle hayata geçirilebilir. 

Çin pazarlığı

Ancak Çin'in bir Uygur bölgesi takıntısı var. Bu yüzden Türk Birliğini istemeyecektir. Buna da şöyle bir teklif getirilirse Çin'in büyük memnuniyetle bunu destekleyeceğini düşünüyorum. Türk Birliği'ni askeri ve siyasi olarak desteklemesi karşılığında Uygur bölgesinde nereye koyacağını şaşırdığı Uygurların tamamını Türk Birliğine vermesini kabul edebiliriz.

Yani Çin yıllardır kurtulmak istediği bu insanlar hem huzurla yaşayabilecekleri bir coğrrafyaya geçerler, hem Çin bu insanlardan kendince kurtulmuş olur. Kimsenin burnu kanamadan çözüm!

Aksi takdirde işler karışır zaten. Bunları toplu olarak öldürmek istesen nüfus 22 milyon, ölmezler. Toprak verelim desen vermezler, koca Çin kimseye toprak falan vermez. Yani atsan atılmaz, satsan satılmaz... Ama eğer isterlerse bu şekilde çözülebilir.

Rus pazarlığı

Rusya'nın desteği şu şekilde alınabilir. Merkezi Ankara olan Türk askeri ve ekonomik işbirliği örgütü kurulur. Daha sonraki aşamada bu, Rusya'nın da bağlı bulunduğu Avrasya Birliği ile entegre olur ve Asya'da güç birliği sağlanır. Bu, Rusya'nın işine gelir.

Ayrıca nüfus konusunda benzer bir mantık Rusya için de geçerlidir. Rusya'nın içerisinde de çok sayıda Türk bulunmaktadır. Rusya bunları ne yapacağını şaşırmakta ve Türk Birliği fikrine bu korkudan ötürü karşı çıkmaktadır. Ancak aynı şekilde askeri ve siyasi olarak destekleme karşılığında bu nüfusu kendi içimize alma teklifini Rusya'ya da sunabiliriz.

Bu birliğin kurulmasıyla öncelikle kendi içinde askeri işbirliğine gidilebilir. Bu yüksek mühendislik ve teknolojiye sahip Türk silahlarının Türk pazarında kullanılması ve silah sanayii anlamında Türkiye'nin iki üç leveli hızlı şekilde atlaması anlamına gelir.

Ekonomik olarak da Türk dünyasındaki her ülke bir başka ülkede olmayan ekonomik potansiyelleri barındırıyor. Bu da çok büyük bir potansiyel demektir. Azerbaycan'da petrol, Kazakistan'da yer altı madenleri, Türkmenistan'da doğalgaz vs. vs.  Ayrıca hemen yanıbaşınızda birbuçuk milyar nüfuslu bir ekonomik pazar... tarihi ipekyolunun yeni versiyonu...

Bunların hepsi birer fırsat, iyi bir pazarlıkla olmayacak iş yok. 

2) Avrasya Birliği

Halihazırda Rusya'nın da işlettiği bu örgüte girebiliriz. Hatta Türk Birliği kurulduktan sonra blok halinde bu birliğe üye olabiliriz. Türk birliğinin içinde askeri bir güç de bulunduğundan bu da Avrasya kapsamında kurulması mümkün olan askeri güce entegre edilebilir.

Bu şekilde yapılanabilecek bir Avrasya birliğinde hem askeri hem de ekonomik bir şemsiye oluşabileceğinden hem NATO'dan hem de AB'den çıkmak mümkün olacaktır. İşte bu da hem Türkiye'nin hem de Avrsaya'nın NATO tehdidinden bir nebze daha kurtulması anlamına gelmektedir.

3) Son aşamada Türkiye'nin AB ve NATO'yla işi kalmadığından artık güvenle ŞİO'ye girebilir. 

4) Ortadoğu Birliği

Tüm bu aşamalar geride bırakıldıktan sonra ABD ve AB'nin at koşturduğu bir saha olan Ortadoğu'nun yeniden bir birlik altına toplanması mümkün olabilecektir. İran, Rusya, Çin, Türkiye'nin aynı cephede olduğu durumda bu birlik kurulabilir. 

Suudiler ABD ve İngiliz yanlısı olsalar da dini, askeri, kültürel ve ekonomik olarak bizimle yakındırlar. ABD ne kadar engellemek istese de bu birlik için çok daha fazla şans vardır. Bu birlik kurulmasını engellemek için ABD ve AB muhtemelen bir üçüncü dünya savaşı çıkarmayı deneyecektir ama Avrsaya'da fikir ve güç birliği sağlandıktan sonra bu o kadar kolay olmayacaktır, kısacası bu yeni birlikler kurulursa bunu yapmak SIKAR...

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..