Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

Avrupa bize oyun mu oynuyor?

Avrupa bize oyun mu oynuyor?
 

Devlet Tiyatrosunda ilk sahneye çıktığımda işçi olarak çalışmak için bir fabrikaya girmeye çalışan üstü başı çok kirli sürekli hapşıran ve hapşırdığında burnundan sümük akan sümüğünü sol kolu ile silmeye çalışan "sümüklü" rolünü oynarken o yıllarda henüz on yaşlarında olan yeğenim Emre oyunun sonrasında bile çok güldüğü hala aklımda.

Tiyatro oyunculuğunda kendinizi değil bir başkasını oynuyor kendiniz değil bir başkası oluyorsunuz..

Rolünüz sümüklü bir insanı canlandırmaksa sümüklü bir insan gibi kostüm giyiyor ve vucüt dilinizle sümüklü bir insanın yaptığı ve yapacağı davranışları sergiliyorsunuz, milletvekili'yi canlandırıyorsanız milletvekili oluyor ve milletvekili gibi davranışlar sergiliyorsunuz sahneye çıktığınızda. Veya patronsa rolünüz patron gibi.

Bir rivayete göre politika'nın da bir sanat olduğu söylenir. Yani politika üretmek.

Evet çok doğru. Dünya'da politikalar komplo teorileri ile yürütülmekte ve her komplo teorisinde yalan donanımlı repliklerle karşılaşırız. Yani bir yerde politika yalan konuşma sanatıdır denilebilir.

Uluslararası politikalarda da gördüğümüz gibi ülkelerin kendi çıkarları doğrultusunda bir gün önce konuşulan sözlerin bir gün sonra konuşulanlarla örtüşmediğini görmekteyiz. Politikada politikacılar asıl amaca ulaşmak için her türlü rollere soyunurlar..

Avrupa ülkelerinin tavırlarını Washington tarafından belirlemekte ve bundan sonra Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) bağlamında istedikleriniğini kolaylıkla yaptırabilecekleri sonucun çıkmasını isterler..

Görülmüş değildir bugüne kadar mesela bir seçimin veya referandumun dış ülkeler tarafından bu denli gündeme getirmeleri..

Hepsi tülüat!

Hepsi tiyatro!

Bundan böyle ülke siyaseti olarak değil dünya siyaseti olarak bakmak gerekir diye düşünüyorum siyasetteki gelişmelere!

Katar ile başladığını görmekteyiz zaten.

Tiyatro oyunculardan biri Washington'da bir diğeri Katar'da Suriye'de Rusya'da Almanya'da..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..