Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '17

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Ayak mantarına portakal kabuk yağı

Ayak mantarına portakal kabuk yağı
 

Ayaklarınız hayatınız boyunca bir çok arıza gösterir. Ağrısı olur, nasırlarla eziyet çekersiniz. Sık sık topuklar çatlar. Mantarlar saatlerce kaşındırır, sokağa çıkamaz hale gelirsiniz. Doğru ayakkabı ve çorap seçmemek, en başta nedenlerden biri de olsa, bazen bağışıklık sistemi bozuklukları ile ilgili seyredebilir bu sorunlar. Nemli, karanlık ve sıcak ortamları sever bu mantarlar. Kaşıntı, kabuklanma, kızarıklık, yanma ve koku oluşturur. Hem erkekler de hem kadınlarda çok yaygın bir sorun. 
 
 
Mükemmel ikili
Yaz sıcaklarında ayak mantarları çok görülüyor. Çeşitli yollar deneyip bu rahatsızlıktan kurtulamadıysanız, bir çok doğal tedavi sizi bekliyor. Portakal kabuk yağı ve  son zamanlarda çok revaçta olan lavanta yağı bunlardan sadece ikisi. Portakal uçucu yağı ile birlikte cilt hastalığının tedavisinde lavanta yağı "mükemmel bir ikili" olarak bütün imkanlarını size armağan eder. 
Portakal kabuk yağı ile sorunlu deriye masaj yapın ve bunu hergün gerçekleştirin.  Mantara karşı savaşan portakal kabuk yağı ,1 ay gibi bir süre sonra sonuç verecektir.  Doğadaki bazı bitkiler(özellikle onların yağları) ayrı ayrı mantarlara etki eder. Haftada 2 kez de lavanta yağı ile ayaklarınızı buluşturun. Yaptığınız işlemlerden sonra  ayaklarınızı yıkayarak iyice kurutun. Doğal yağla tedaviye başlamadan önce elma sirkesi ile ayak banyosu yapmanızı öneririm. Küçük bir leğene koyduğunuz suya, 2 çorba kaşığı elmasirkesi ilave ederek bu suyun içerisinde ayaklarınızı 10 dakika bekletin. (Portakal kabuk yağını çok hassas cilde sahip kişiler deride çok bekletmemeli. Yağı kullandıktan sonra 2 veya 3 dakika sonra yıkamalı.)  
 Ayak sorunları tedavisinde, ılık suyun içine üç-beş damla nane yağı ekleyip, bu suda 10-15 dakika ayak banyosu yapabilirsiniz. Öte yandan biberiye yağının mantarlı bölgeye sürülmesinin de birçok avantajı bulunuyor. Tek bir çözüme  ve yağa bağlı kalmadan diğer tabiat nimetlerinden faydalanabilirsiniz. 
 
Mantar karşıtı yağ
Yazın koku yapan ve çok rahatsız eden ayak mantarında, antiseptik farklı  yağlardan da yardım almanızı önermiştim yukarıda. Antiseptik özelliği olan bir başka kaynak; çay ağacı yağı. Adeta bir "doğa doktoru" gibi, mantarları uzaklaştırır. Yeşil örtünün gücü bu rahatsızlıkta kendini gösterir.
Ayak derisi enfeksiyonlarında "mantar karşıtı" olan çay ağacı yağını dönem dönem kullanın. Yukarıda açıkladığım gibi; ciddi deri rahatsızlıkları tedavisi için yardımcı olan esansiyel yağlar güvenilir bir kaynak.  Her türlü sorun ve yaşlanma belirtilerine önemli bir takviye olarak destek aldığınız doğanın damlaları, mantarlar için de imdadınıza yetişiyor 
 Sadece otlar değil ,onların kökleri, kabukları, yağları, tohumları  da büyük bir yenileyici ve onarıcı güç taşıyorlar. Doğaya bu bilinçle yaklaşmanızı öneririm. Tabiat ile dost olmanız daimi temennimdir. 
 
 Herbalist Tarkan Güveloğlu
 
 www.abtdogalurunler.com
info@abtdogalurunler.com
0 216 414 97 16
 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..