Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Aydınlar veya Kanaat Önderleri!

Aydınlar veya Kanaat Önderleri!
 

Yıllarca savaş ve mücadele içinde yaşayan bölgemizde her halükarda kardeşlik duygularını güçlendirerek ciddi projeler geliştirmemiz gerekirdi. Vakit geç olmamakla beraber bunu dini cemaatlerden, terör örgütlerinden beklemek imkânsız olmakla beraber siyasetin de Türkiye’de halktan gelecek baskıyla bunu yapabilmesi mümkün ancak halk ne zaman bu bilince ulaşır, umalım ki geç olmadan ulaşsın.

Hepimiz biliyoruz ki, kimse gerçekten annesini babasını, doğduğu yeri, ırkını, rengini hatta dinini bile seçmez, seçiyorum der. Bu ülkede doğanları alın götürün Almanya’ya kuzeyde Protestan güneyde Katolik olarak doğarlar ve Anneleri Helga babaları Hans veya Marks olur. Edinilen ve altına sığınılan kişilerin sahiplendiği söz konusu kendi seçimi harici kimlikler üstünlük veya aşağılık sebebi olamaz. Kaldı ki, kötü işler yapan bir annenin evladının veya kötü işler yapan bir babanın evladı olan çocuğun da suçu yoktur. Çocuk ne o anne rahmini,  ne de babasını seçme şansına sahipken onların suçuna veya günahına neden ortak olsun.

Damgalama tüm dünyada yapılan bir hata. Müslümanlar şöyledir, Hıristiyanlar böyledir. Yahudiler böyledir. Hepsinin nihai hedefi cennettir! Bu ulvi bir duygudur.

Sıradan insan ise cennete gitmek istiyor. Her grup içindeki sıradan insanlar bölgesel gelenekler ve toplumun inancından dolayı toplumun gittiği yoldan cennete gitmek istiyor. Sıradan halk, diğerleri de benim gibi cennete gitmek istiyor o halde onlarla kavga etmeyelim demiyor veya onları bu uğurda yönetenler belki de başka amaçlarını din ile saklıyorlar ve bu acıların çoğu din eksenli görünümlü bu dünyadaki nimetlere konmak adına sürüp gidiyor. Cennet yoluna çıkmış insanların ki hepsi cennete gidiyor, bu cennet yolunda kavga etmelerini anlamak mümkün değil.

Aynı zamanda Türkiye’de birçok dini grup var; sadece Sünni gruplara ait Diyanet İşlerinin haricinde birbirine rakip, yetmişe yakın birlik var. Aynı zamanda Aleviler, Türkmen Aleviler, Arap Aleviler, Şiiler var. Öte yandan Hıristiyanlar var ve milliyetleri Ermeni, Rum, Kürt, Türk olabiliyor ve pek tabi Yahudiler. Onlarda da malum. Hepsinin amacı cennete gitmek, ne güzel. Ama bu kadar insan kıyımın nedeni, benim gibi düşünmüyorsun cennete gelmediğin için seni öldürüyorum kavgası mıdır veya sen cennete gidersen cennet dolar, ben gidemem kavgası mıdır ya da dinin dünyadaki hırslar uğruna feda edilmesi ve sıradan insandaki akıl tutulması mıdır anlamak mümkün değildir.

Bir şeyler çok yanlış! Gerçek aydınların milletin arasındaki farklılıkları derinleştirmek yerine birbirleriyle güzel geçinmelerini temin etmek, kavga edenleri barıştırmak, yanlış davranışlar sergileyenlere iyi tavsiyelerde bulunmak gibi önemli sorumlulukları vardır. “İnsan denilen ve milyonlarca benzerliği olan insanları” üç, beş farklılık üzerinden ayrıştırıp onları kendi özel amaçları için kullananlar öncelikle insan olamazken aydın vasfı taşımayı hiç hak etmiyorlar. Diğer ayrıştırıcıları ise beni okuyan az sayıda okurlara havale ediyorum.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..