Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '15

 
Kategori
Haber
 

BİGAD Gülçin İlci gazetecilik yarışması düzenlenecek

BİGAD Gülçin İlci gazetecilik yarışması düzenlenecek
 

BİGAD Başkanı Fatih ÖZCAN ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz


Göreve giderken elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Cumhuriyet Gazetesi Burdur Muhabiri ve dönemin Burdur Belediye Başkanı Armağan İlci’nin basın bürosu çalışanı Gülçin İlci adıyla Batı Akdeniz yöresinde bulunan Antalya, Isparta ve Burdur illerinde faaliyet gösteren gazeteciler arasında ödüllü bir yarışma düzenlenecek. Yarışmayı Burdur belediyesi katkılarıyla Burdur İnternet Gazetecileri Derneği (BİGAD) düzenlemektedir.

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ile Burdur İnternet Gazetecileri Derneği (BİGAD) Başkanı Fatih Özcan Başkanlık makamında düzenledikleri protokol imza töreninde yaptıkları açıklamaya göre, Burdur Belediyesi katkılarıyla Burdur İnternet Gazetecileri Derneği (BİGAD) tarafından her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazeteciler arası ödüllü bir yarışma düzenleyecek. BİGAD Gülçin İlci Gazetecilik Yarışması adıyla düzenlenecek olan yarışmaya, Burdur, Isparta ve Antalya illerinde faaliyet gösteren gazetecilerin katılabileceği belirtildi. Haber, röportaj, fotoğraf ve makale dallarında düzenlenecek yarışmada başarılı 4 gazeteciye önemli ödüller verileceği açıklandı.

Basın açıklaması ve protokol imza törenine, Burdur belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, Burdur İnternet Gazetecileri Derneği (BİGAD) Başkanı Fatih Özcan ve basın mensupları katıldı.

Başkan Ercengiz, Burdur İnternet Gazetecileri Derneği (BİGAD’ın) geçmişte hayatını kaybetmiş bir çalışanımız adına düzenlediği gazetecilik yarışmasında sponsor olmayı kabul ettiklerini, ilk defa olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe özgü düzenlenen bu yarışmada İnternet Gazetecileri Derneği’nin kendilerine yol gösterici olduğu belirterek, günümüzde gelinen gelişim aşamasında internet gazeteciliğinin bütün görsel ve yazılı basının önüne geçmiş bulunduğunu ileri sürdü.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, 24 Temmuz’dan bu yana PKK terörüne karşı silahlı mücadele sürdüren asker ve polislerimizin durmadan şehit verdiklerini, bu açıklamayı bu nedenle üzüntü içinde yaptıklarını, şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı aile ve yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyerek başladığı açıklamasında, “Genel Kurulumuzda yaptığımız tüzük değişikliği ile her türlü basın mensubu arkadaşlara kapılarını açtığımız Burdur İnternet Gazetecileri Derneği (BİGAD) olarak ilk yılımızda, hayata geçirdiğimiz önemli bir faaliyetin aracılığınız ile kamuoyuna duyurusu için buradayız” dedi.

BASIN ŞEHİDİ İLCİ’NİN ANISI, BİGAD GAZETECİLİK YARIŞMASINDA YAŞAYACAK

BİGAD olarak gazeteciler arası bir ödüllü yarışma düzenlemeye karar verdiklerini, bu projede, göreve giderken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi Burdur Muhabiri ve dönemin Belediye Başkanı Armağan İlci’nin Basın Bürosu görevlisi Gülçin İlci’nin adını ödüllerde yaşatmak istediklerini belirterek, “bu nedenle yarışmanın adını BİGAD Gülçin İlci Gazetecilik Yarışması koyduk” diye konuştu.

HER YIL 10 OCAK’TA GELENEKSELLEŞTİRLECEK BİR YARIŞMA OLACAK

Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapılmak üzere gelenekselleştirmek istediklerini belirttiği yarışmanın Burdur Belediyesinin katkılarıyla finanse edileceğini ifade ederek, “bu nedenle Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e sizlerin huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmeyi borç biliriz” dedi.

Özcan, yarışmanın şartlarını, kapsamını ve çerçevesini de şöyle açıkladı.

DÖRT DALDA 4 ÖDÜL, 4 MANSİYON

“Yarışmaya Batı Akdeniz yöresinde bulunan Antalya, Isparta ve Burdur’da faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın ve internet medyasında faaliyet gösteren basın mensupları katılabilecekler. Yarışma haber, söyleşi, makale ve fotoğraf olmak üzere 4 dalda yapılacak. Her gazeteci ancak 2 dalda yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya katılan ürünlerin Değerlendirme Komisyonunca ödüle layık görülenlerine 4 ödül ve dikkate değer olanlarına 4 mansiyon verilecek. 1’nci gelene Cumhuriyet altını, 2’nci gelene tam altın, 3’ncü gelene yarım altın ve 4’ncü gelene çeyrek altın verilecek. Ayrıca 4 gazeteciye de mansiyon verilecektir.

ÖDÜLLER, 10 OCAK AKŞAMI YEMEĞİNDE TÖRENLE TEVDİ EDİLECEK

“Yarışmaya katılacak eserler, A4 boyutunda haber metniyle görseli bir zarfa konacak; zarfın üzerine içindekiler belirtilerek en geç 20 Kasım günü akşamüzeri saat 17,00’ye kadar (Burç Mahallesi, Atatürk Caddesi, KıvılcımHaber Gazetesi, No: 5B) adresindeki BİGAD merkezine elden ya da iadeli taahhütlü posta marifetiyle teslim edilmiş olacak. Değerlendirme Komisyonu gelen eserleri 15/25 Aralık günleri arasında değerlendirerek Yürütme Kuruluna teslim edecek. Ve ödüller, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde verilecek akşam yemeği etkinliğinde yarışmacılara törenle tevdi edilecek.”

“Faaliyetimizin ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olması dileği ile teşekkür ederim.”

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..