Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

23 Ekim '18

 
Kategori
Güncel
 

Bahçeli Bohçayı Attı

Bahçeli Bohçayı Attı
 

Çok denedi, şansını zorladı, olmadı.


AK Parti-MHP ittifakı sona erdi.
Bahçeli Küstü Resti Çekti. "Yokuz!"
 
Bohça atmak temsili bir laf. Hani iki genç nişanlanır da zaman içinde bir taraf bir şeyler ister durur. Öteki taraf istenileni yapamayacağını söyleyince, karşı taraf nişan bohçasını atıverir ya. MHP lideri Devlet Bahçeli'de mapushaneden çıkartmak istedikleri çıkartılmayınca  ittifaktan 'vazcaydı' vazgeçti.. Dediği olmayınca öfkelendi ipleri kopardı.
 
Bu durumda demek ki "İki yıllık nişanlılık süresi menfaate dayalıymış. Vatandaştan yana bir ittifak yapılmamış. Devlet Bahçeli'nin ittifaktaki asıl amacı ülkenin birliği huzuru değil, birkaç ağır abiyi hapisten çıkarmakmış. Bahçeli bahçesinde içeriden gün ışığına çıkaracağı dostlarına kutlama yapmayı düşünürken, umduğunu bulamadı. Kurduğu hayaller yıkılınca, yani amacı gerçekleşmediği için hemen nişanı atıverdi. Velhasıl yerel seçimlerde ittifak yok, herkes kendi hesabına çalışacak.
 
Siyaseti sevmediğimi defalarca dile getirmiş biriyim. Hiç bir siyasetçiyle, mesleğim gereği mesafeli görüşme dışında bir yakınlığım yoktur. Hatta pek çoğunun benimle çok uğraştıkları olmuştur. Siyaseti veballi uğraş buluyorum ve mümkün olduğunca siyasilerden uzak durmaya çalışıyorum. Lakin doğruya doğru Ak Partinin af konusundaki tutumunu ben çok yerinde buldum. Bahçeli hatalıydı af diretmesinde. 
 
Kader mahkumlarına hepimiz üzülüyoruz. Ancak insanlara acımasızca zulüm edenlere, canlarına, ırzlarına, paralarına göz koyanlara acımıyoruz.Toplumun düzenini bozanlara, yaptıkları yanlışlarla felaket yaşatanlara af çıkmasını istemiyoruz. Zannımca af onlar için istenmiş bir şey değildi. Birilerinin yanında, az cezası olanlarda nasiplenecekti o kadar.
 
Herkes ettiğini çeker, bu dünyada yetkinizi kullanıp affetseniz, ahirette aldığı ceza daha çetin olur. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Kim kader mahkumudur, kim değildir? Doğrusunu Allah'la kişilerin kendi vicdanları bilir. 
İttifakın bitmesi hangi taraf için iyi, hangi taraf için zorlu mücadele olur, onu da önümüzdeki zaman gösterir. Yerel seçimlere az kaldı. Bekleyip görelim.
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..