Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '15

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Bakırköy’ün gezilecek Tarihi ve Turistik yerleri

Bakırköy’ün gezilecek Tarihi ve Turistik yerleri
 

Bakırköy Tarihçesi

İstanbul’un en eski semtlerinden biri unvanına sahip bulunan, Roma İmparatorluğu’na uzanan tarihi bir geçmişi olan ve ilin en büyük yüz ölçümlü ilçeleri arasında bulunan Bakırköy ilçesi, ismini Cumhuriyetin ilanı ile birlikte 1925 yılında almış bulunmaktadır. İlçe son resmi bilgilere göre, 275 km2’lik yüz ölçümüne ve 222.000 civarı nüfusa sahiptir. Bakırköy barındırdığı tarihi yapısını, dördüncü yüzyıl büyük Konstantin döneminden almaktadır. Döneme ait kiliseler, köşkler ve saraylar Bakırköy’ün tarihi dokusunu meydana getirmektedir.

Bakırköy’ün Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerleri

İstanbul’un bu şirin ve oldukça hareketli ilçesi Bakırköy, tarihi kalıntıları ve turistik mekanları ile gezilecek yerler sınıflanmasında önemli bir yer edinmiştir. İlçede bulunan ve Konstantinopolis’in en büyük yapıtlarından biri olarak gösterilen ve ait olduğu dönemde senato binası olarak kullanılan, daha sonra ki dönemlerde ise, üniversite olarak hizmet verdiği bilinen Magnaura Sarayı, ziyaret edilmesi gereken tarihi yapıtların ilk sırasında yer almaktadır. Ayrıca Bakırköy’e bağlı Osmaniye’de bulunan ve Bizans dönemine ait, dört büyük sarnıctan biri olan Fildamı Sarnıcı da gezi planlarına mutlaka dahil edilmelidir. Surp Stepanos Ermeni Kilisesi, Magnaura sarayı ve Fildamı sarnıcı ile birlikte görülmesi gereken tarihi kalıntılar arasında yer almaktadır.

Bakırköy’de Hareketli Kesimler

İlçenin en hareketli kesimleri arasında yer alan ve içerisinde cafeler ile büfeler bulunan, alışveriş merkezlerinin yoğun olarak görüldüğü, Özgürlük Meydanı Bakırköy ziyaretlerinde görülmesi gereken ve cafelerinde kahvenizi ya da çayınızı yudumlarken dinlenebileceğiniz hoş bir mekan olarak göze çarpmaktadır. İlçeyi ziyaret etmiş iken Atatürk’ün çok sevdiği yer olarak bilinen Florya’yı ve Florya’da bulunan Atatürk Deniz Köşkünü mutlak suret ile görmelisiniz. Atatürk deniz köşkünün İngiltere kralı ve Windsor düşesini ağırladığı ve bu önemli isimlerin yanında birçok yerli ve yabancı konuğa misafirlik yaptığı düşünülür ise, mutlak suret ile görülmesi gerektiği sizler tarafından da takdir edilecektir. Bir Fransız yapımı olarak bilinen ve 1856 yılında inşa edilen, geçmişteki adı ile Ayastafonos olarak bilinen, Yeşilköy Feneri tüm görkemi ile ve eşsiz mimarisi sayesinde görülmesi gereken eserler arasında bulunmaktadır.

Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkıldığınız anlarda rahatlama ihtiyacı duyarsanız, Florya Sahil Park ya da Yeşilköy Sahil Park bir nefes almanıza ve rahatlamanıza yardımcı olacak açık alanlar olarak tercih edebileceğiniz mekanlardır.

 

( Bu yazı bakırköy günlük kiralık daire hizmetleri veren, Fatih Hüner kardeşimizin bilgileri ile genişletilmiştir. )

 
Toplam blog
: 20
: 2584
Kayıt tarihi
: 03.10.13
 
 

Üniversite mezunu ve programcı. Müzik dinlemeyi ve koleksiyon yapmayı seviyorum. Sık sık yüzüyoru..