Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '15

 
Kategori
Blog
 

Bakmak duymak düşünmek yazmak ve Milliyet Blog

Bakmak duymak düşünmek yazmak ve Milliyet Blog
 

İnternet'ten alınmıştır.


Gözü olan tüm canlılar bakar ve kendince görür.

Kulağı olan tüm canlılar sese duyarlıdır ve kendince duyar.

Beyni olan her canlı gördüğüne ve duyduğuna dair tepki verir.

ANCAK her canlı durumu beyin potansiyeline göre algılar.

Ve esas olanın; neyin görüldüğünden neyin duyulduğundan öteye beyinde oluşan etkileşim olduğu gerçeğini düşünebilen herkes bilir. 

Kendince gören ve duyanlardan öteye algısını yansıtabilenlerin; gördüklerinden duyduklarından ne özümsediklerini ifade edebilmeleri beyin potansiyellerine bağlıdır. 

Bir kişi neler gördüğünü neler duyduğunu yazarak gününü nasıl geçirdiğini ifade edebilir. İnsanlar genellikle gördüklerini duyduklarını başkalarına aktarır. 

Okuyan insan oranı düşüktür ve çoğu zaman okuduğundan ne anladığı sorulduğunda sadece hoşça vakit geçirdim, diyebilmektedir. 

Gördüklerinin, duyduklarının ve hatta okuduklarının düşündürdüğü yeni bir şeyi serbest tarzda sözlü olarak doğaçlama ifade edenler de olabilir.

ANCAK gördükleri, duydukları ve okuduklarıyla düşünmek ve oluşan düşüncesini süzerek yazıya dönüştürebilmek beyin çapı gerektirir ki; bu da az insanda olduğundan insanlık tarihi boyunca YAZAR olmak önemli bir niteliktir ve kalıcı yazar olmak değer biçilemez kadar önemlidir. 

İnsanlık tarihinde gelmiş geçmiş zengin sayısını tahmin edemeyiz ve bunlardan sadece KARUN kriteri oluşmuş.

AMA düşünün bir KAFKA ölümünden sonra yırtsın diye teslim ettiği arkadaşının kıyamadığı için yayınladığı aforizmaları düşünce tarihine mal oluyor,  Konfiçyüs olümünden 350 yıl sonra anlaşılıyor, Monteigne'nin denemeleri 500 yılı aşmasına rağmen güncelliğini koruyor ve Mevlana doğumunun 800 üncü yılında UNESCO tarafından anılıyorsa yazmak insanlığa en büyük mirastır. Eğer para kazandıran bir ürünse hem insanlığa katkı hem de mirasçılarına servet  kazandırabilmektedir. 

Hangi düzeyde olursa olsun her insan kendinden sonraya beyin birikiminin özetini oluşturacak bir sayfa bile olsa bir metin bırakması insanlığa mutlaka katkı sağlayacaktır ki; okuduklarımdan bana enteresan gelen kitapçık, bir kafeterya sahibinin çalışanlarına öğütlerinden oluşandı ve çok dile çevrilmiş olan bu kitapçık kafateryacıların el kitapçığını oluşturmaktaydı. Kafeteryacı öğütlerini kitapçığa dönüştürürken böyle bir yayılmanın olabileceğini hayal edebilmiş midir?

İşte yazabildiklerimizi yayınlama ve ABD deki kuzenimin bile okumasına imkan veren Milliyet Bloga teşekkür ederken yansımlarını biz yazanların tahmin etmesi mümkün mü? YİNEDE Milliyet Blogun çok daha etkin tanıtılması gerektiğini bu çabayı MB den çok biz yazanların çabalamasını gerektiğini düşünüyorum. 

Düşünebilen her insanın bir tek sayfa olsa bile yazılı miras bırakması dileğiyle...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..