Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bal kabağının mucizevi faydaları...

Bal kabağının mucizevi faydaları...
 

Malum kış geldi…

Kışın değişmez tatlılarından olan Kabak tatlısı, damak zevkine göre sofralardaki yerini almaya başlıyor.

Kabak tatlısının neden yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bal kabağı bu tatlının ana maddesi. Uzun süre saklanabilen bal kabağı, yıl on iki ay kullanılabilen bir sebze türü.

Batı dünyasında 31 Ekim'de kutlanan 'Cadılar Bayramı'yla özdeşleşmiş bal kabağı, bu mevsimin belki de en faydalı besinlerinden...

Kokusuyla, tadıyla ve çekirdeğiyle onu çok seviyoruz. Peki, verdiği sağlığı biliyor muyuz?

Özellikle bu aylarda sıkça tüketmemiz gerektiğini hatırlatarak, bal kabağının şaşırtan faydalarına bir göz atalım mı?

İçeriğindeki yüksek lif sayesinde kilo vermeyi hızlandırıyor.

Basur (hemoroid) tedavisinde etkilidir.

Bağırsak kanserine karşı koruyucudur.

Amipli karaciğer iltihabı ve karaciğerde amip apsesi tedavisinde kullanılır.

Hem göz, hem de beyin sağlığı için mükemmel bir besin kaynağıdır.

Alzheimer, erken yaşlanma gibi sorunlara karşı koruyucudur.

Kolesterol seviyesini normal düzeye getirir ve kandaki yağ oranını düşürür.

Prostat tedavisinde etkin rol oynar.

Sindirimi kolaylaştırır ve hızlandırır.

Damar sertleşmesine engel olur.

Kabızlığı önler.

Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Kasları daha düzgün çalıştırır.

Kalp hastalarına iyi gelir.

İdrar kesesi hastalıklarında etkilidir.

Ayrıca yeşil olarak normal kabak gibi yemeği yapılarak da yenilebilen çok güzel bir sebzedir. Ben de bahçemde 8 ay kadar üretiyorum. Hem yeşilini, hem de olgunlaşmışını üretip yiyoruz. Ve yukarıdaki yararlarından faydalanıyoruz!

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..