Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '14

 
Kategori
Basketbol
 

Bandırma halkından büyük jest

Bandırma halkından büyük jest
 

Banvitspor takımının maçtan önce açtığı pankart


Hepimizin bildiği gibi geçen hafta İstanbul'da oynanan Galatasaray-Crvena Zvezda basketbol maçında olaylar çıkmış ve Marko Ivkovıc isminde bir Sırp taraftar  hayatını kaybetmişti. Olayların ardından başta Sırbistan tribünleri olmak üzere birçok Avrupa tribünleri (özellikle Ortodoks inancına sahip tribünler) yalnızca Galatasaray'a değil tüm Türkiye'ye düşman gözüyle bakmaya başladı. '' Türklerin kanını ilk kim akıtacak ? '' yazılı pankartlar açan Sırplar'ın Türk kanı akıtmaya yemin ettikleri çok belli. 
Üstelik bir de olaya Crvena Zvezda takımının taraftarı 'Delije'nin kardeş taraftar grubu olan Yunanistan'ın Olympiakos takımı taraftar grubu 'Gate 7'de dahil oldu. 18 Aralık'ta İstanbul'da oynanacak olan Galatasayar-Olympiakos basketbol maçına Ortodoks kardeşlerin birleşip gelmeleri tahmin ediliyor.
İki milletin birbirine olan düşünceleri ortada ve Sırplar'ın gözü çarşamba akşamı oynanan Banvitspor-Partizan maçında olacaktı. Bu maç çok önemliydi. Çünkü Bandırma halkı tarafından yapılacak bir yanlış hareket iki ülke arasını daha çok bozacak, doğru hareket ise ortamı yumuşatmak için bir adım olacaktı. 
Önce üzerine düşeni Banvit yönetimi yaptı ve Sırp ekibini İstanbul'da karşıladı. Partizan kafilesini Bandırma'ya kadar kendileri getirdiler ve otele yerleştirdiler. Partizan takımının yaptığı antrenmandan sonra siyah beyazlı ekibe meyve ve baklava ikramında bulunuldu. Partizan başantrenörü Dusko Vujosevic gösterilen ilgiden dolayı Banvitspor yönetimine teşekkür ederken, burada kendi evlerinde gibi hissettiklerini söyledi.
Maçtan önce Marko Ivkovıc için saygı duruşunda duruldu. Banvitspor'lu basketbolcular ölümden üzüntü duyduklarını belirten bir pankart açtı. Asıl merak edilen taraftarın tepkisiydi. Ben de tribünden bizzat bunu izledim. Birkaç kişi ıslıklamaya kalktı ancak tribün liderleri tarafından engellendi. 1 dakikalık saygı duruşu boyunca salondan adeta çıt çıkmadı. Maç Banvitspor'un galibiyeti ile sonuçlandı. Maçın ardından Partizan'lı oyuncular teşekkür niteliğinde Banvitspor taraftarını alkışladı.
Bütün bu yaşananlar sonucunda 'Helal olsun Banvit' diyenler de vardı, Banvit'e küfür edenler de. Birkaç kişinin yaptığı ve Sırplar'ın tüm Türkiye'ye yıkmak istediği bu olaya verilebilecek en iyi cevabı Banvitspor ve Bandırma halkı verdi. Olay Sırp medyasında da büyük bir ses getirdi. Teşekkür eden Sırp taraftarlar bile vardı. Renkler, ırklar, dinler farketmez. Ortada ölen bir genç var. Biz Bandırma halkı olarak yaptığımızın arkasındayız ve her tribünden bu tarz örnek olacak davranışlar bekliyoruz.
 
Toplam blog
: 6
: 2042
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

1994 Bandırma doğumluyum. Öğrenciyim. Doğduğum ve büyüdüğüm şehrin aşığıyım. Yaklaşık olarak 2 se..