Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bandırma yazıları ; Uçak seferleri başladı

Bandırma yazıları ; Uçak seferleri başladı
 

milliyet.com.tr


Aslında THY’nın yıllar öncesi Bandırma-İstanbul Uçak seferleri vardı. Ama para kazandırmadığı için ve diğer nedenlerle o uçak seferleri kaldırılmıştı. Gençlerin çoğu hatırlamaz ama ben şahsen o uçaklardan biriyle İstanbul’a uçmuştum.
 
Onun hikayesini daha önce anlattım. Bir daha anlatmak istemiyorum.
 
Yine yıllardır tekrarlıyoruz. Bandırma- İstanbul feribotları dolu dolu gidiyor da, niçin uçak seferleri yeniden başlamıyor, diye… Bu sözlerimizi bu işle uğraşan bir Bursa şirketi duydu ve bir süredir Bandırma-İstanbul Deniz Uçağı sefer yapıp duruyor. Ben de dün Gazinoda otururken ilk kez havalandığını gördüm, çok da mutlu oldum. 
 
Uçak, bir deniz uçağı, altında iki tane kızağı var. Böylece denizden rahatlıkla havalanıyor. Bandırma’da da hemen liman’dan aldığı yolcularını, limanın üzerinden havalanarak 30 dakikada İstanbul Haliç içinde, Balat Haliç Parkı'nın yanındaki Terminale indiriyor.
 
Verilen bilgilere göre bu taksi Deniz-Uçaklar genelde 16-18 kişi arasında yolcu taşıyabilmektedirler. İstenildiği takdirde, Haliç’te hemen indiğinizde sizi şirketin bir arabası bekleyerek sizi istediğiniz yere götürecektir.
 
Ama ilk yapılan açıklamalara göre Bandırma’ya sefer yapacak olan uçağın kapasitesi 8 kişilik olacak ve 29.Eylül.2014 başlayacaktı. Ve sonunda başladı.
 
Bu işe Bandırma yönünden anlaşıldığı kadarıyla Bandırma Ticaret Odası aracılık etmiş, bu bakımdan Şirket Oda mensuplarına bir indirim yapılıyormuş. 
 
Deniz Uçak’ı İstanbul’dan her sabah saat 09.00’da hareket ediyor, Bandırma'ya yolcularını bıraktıktan sonra  Bandırma’dan 9.45’de hareket ederek İstanbul’a dönüyor. Şimdilik yapılan anlaşma ile "Deniz uçağı her gün saat 10.00 ile 17.00'de Bandırma'dan, 09.00 ile 16.00'da Haliç'ten kalkacak. Fiyatı 150 TL olan bilet fiyatlarında Ticaret Odası üyelerine 15 TL lık bir indirim yapılacak. 
 
Bu arada Bandırma’lılara da yeni bir eğlence çıktı. “Deniz Kuşu”nun geliş ve gidiş saatlerinde Köprü’nün, dalgakıranın ve yakın tepelerin üzerine biriken hemşeriler deniz uçağının inişinin ve kalkışının filmini çekmek için zaman kolluyorlar. Bundan pek zevk aldıkları da belli.
 
Yıllar sonra (bir hesaba göre 44 yıl sonra) Bandırma İstanbul uçak seferlerinin başlaması, 8 kişilik ufak bir uçakla bile olsa, bir başlangıçtır ve gönül arzu eder ki, daha büyük ve daha hızlı uçaklarla bu iş rutine bağlansın ve İstanbul ayaklarımızın dibine gelsin. 
 
Ebkiden Bandırma'dan İstanbul’a gidiş çok da kolay değildi.. Yıllar önce Ayvalık, Gemlik gibi kocaman yolcu gemileriyle 6 saatte giderdik. Gece saat 01’de hareket eden gemi, sabahleyin 07’de Sarayburnu önlerinde olurdu. Şimdi ise feribotlar aynı mesafeyi 2 saate indirdi. Gayet konforlu bir yolculuktan sonra 2 saat sonra İstanbul’dasın (trafik yok, bir şey yok…!)  En son şimdi de  Deniz-Uçakları çalışmaya başladı. İlerde bakalım daha neler olacak..!?
 
Belki İstanbul-Bandırma Metrosu da yapılır. Kim bilir !?  Marmara çevresinde dönecek olan Hızlı Tren hattının bir İstasyonu’da Bandırma olur. Biz görmeyiz ama, ilerde bunlar olacaktır.
 
Ama ondan önce Eskişehir bağlantısından hızla Bursa’ya doğru ilerleyen Hızlı Tren’in o hızla Bandırma’ya varmasını dileriz. Bu Bursalılar için’de Türkiye için de büyük kazanç olacaktır. Bunu boşuna söylemiyorum.
 
Yeni uçağımıza "Deniz Kuyu"na hayırlı olsun diyelim. Güvenli ve güzel seferler dileyelim.  İnşallah para da kazanırlar da vazgeçmezler.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..