Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Baş Ağrısı Nedir? Baş Ağrısı Çeşitleri Nelerdir?

Baş Ağrısı Nedir? Baş Ağrısı Çeşitleri Nelerdir?
 

Baş Ağrısı


Baş Ağrısı Nedir?

Baş ağrısı, baş-boyun bölgesinde hissedilen damar, kas, eklemler ve saçlı deriden kaynaklanan ağrıdır. Beynin kendisinin ağrı duyusu yoktur. Sadece beyni çevreleyen zar yapı basınca ve gerilmeye çok duyarlıdır.

Tüm insanlar yaşamının herhangi bir döneminde bir kez olsun baş ağrısı çeker. Baş ağrıları kısa süreli (akut) veya sürekli baş ağrısı (kronik) olabilir. Hayat boyunca baş ağrısı çekilse de kalıcı bir hasar bırakmayabilir ya da bir kez olan baş ağrısı hayati tehlike arz edebilir. İyi olan, baş ağrılarının çoğunluğunun tehlikesiz ve geçici olmasıdır.

Baş Ağrısı Çeşitleri Nelerdir?

En sık yaşanan baş ağrısı gerilim tip baş ağrısıdır. Migren, en çok bilinen ve yaşam kalitesini en olumsuz etkileyendir. Küme baş ağrısı, nadir rastlansa da intihar ettirecek kadar şiddetlidir. Baş ağrıları sürekli hale gelebilir ve ilaç alımı da çok fazlaysa günlük süreğen baş ağrısı tanısını alır. Kronik migren, kronik baş ağrısı, sürekli baş ağrısı, yarım baş ağrısı, göz migreni… benzeri çeşitlemeler de yapılabilmektedir.

Baş bölgesinde hissedilen trigeminal nevralji, bildiğimiz ağrıya benzemeyen saniyelik çakma, elektriklenmeler tarzında nahoş ağrılardır. Ayrıca enfeksiyonlar, tümörler, inmeler, beyin kanamaları, temporal arterit, hipertansiyon, bazı kullanılan ilaçlar vd. baş ağrısına sebep olabilir.

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..