Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Klinik Psikolog Şeyma Önder

http://blog.milliyet.com.tr/psikologseymaonder

20 Temmuz '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarısızlık ve Başarı İşte Bütün Mesele Bu (!)

Başarısızlık ve Başarı İşte Bütün Mesele Bu (!)
 

Başarısız olmaktan pek çoğumuz korkarız. Hep başarılı olmak isteyebiliriz. Medyada ya da çevremizde sürekli başarılı insanlardan bahsedilir. Peki bu insanlar gerçekten sürekli olarak başarılı mıdır? 
Başarısızlık ve sonrasında depresyon ya da başarılı olamama korkusu/kaygısı her yaşta görülebilen sık çalıştığımız konulardan birisidir. Peki bir de şu açıdan bakalım mı?
 
Başarısızlık aslında sandığımız gibi korkacak bir şey değildir. Başarısızlık başarı kadar normaldir. Hayatın bir parçasıdır. Deneyimleyerek öğrenmenin olmazsa olmazlarındandır. Her başarısızlık peşinde; bir ders, çıkarım ve başarı için bir basamak getirir.
 
Mutlu olmayanlar, sahip olduklarıyla elinden gelenin en iyisini yapmayanlar başarılı olamazlar. Göreceli olarak başarılı olsalar bile bu başarının farkında olmayıp üzülmekle yaşamlarını geçirmek durumunda kalıyorlar maalesef.
 
Unutmayın başarısızlık yemek yemek, tuvalete gitmek ve başarılı olmak kadar normal ve hayatın bir parçası. Bir şekilde sürekli başarılı olmanız gerektiğine inandınız, belki de inandırıldık. İnanın ki hayat bu inancın yanlış olduğunu fark edip kendinize hata yapma imkanı verdiğinizde daha keyifli bir hale gelecek. Hayat zaten keyifli. Onu üzüntülü bir hale getiren sadece BİZİM ALGIMIZ. Algımız peki ne kadar doğru yoksa sapmalar var mı? Ben de eskiden sürekli başarılı olmam gerektiğine inanırdım, artık öyle değil ve daha mutluyum.
 
Peki bunu söylemesi kolay gibi geliyor fakat içselleştirmek bu kadar kolay mı? Kişi istekli olduğu takdirde bu alandaki danışmanlık hizmetlerimiz başarıya ulaşmıştır.
 
Algılamalarımızdaki hatalarımızla ilgili daha detaylı bildi için bu konuda yazdığım yazıyı siteden okuyabilirsiniz. Başlığı “Düşüncelerimizi Değiştirebilir miyiz? / Duygularımızı Değiştirebilir miyiz?” olarak aratabilirsiniz.
 
 
 
Toplam blog
: 12
: 212
Kayıt tarihi
: 09.09.17
 
 

Koç Üniversitesi. Psikolog. Yetişkin, çocuk, ergen, ilişki, sevgi, aşk ve iletişim psikolojisini ..