Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Başka Hiçbir Şeyimiz Olmasa Bile Askeri Bakımdan Güçlü Bir Türkiye Halkın Yarısını İkna Eder

Başka Hiçbir Şeyimiz Olmasa Bile Askeri Bakımdan Güçlü Bir Türkiye Halkın Yarısını İkna Eder
 

Kimse ben askeri, savaşı napayım demez. Şu an içinde bulunduğumuz durumun da sanki biraz bununla ilgisi var. Tamam biz böyle milletiz amaçlarımıza böyle ulaşacaksak bir şey diyemem de bir yanlış algıyı düzeltmek lazım: Dünyada bu şekilde olan ülkelerin (ABD, Rusya, İsrail, Kuzey Kore, İran vs.) güçleri sadece askeri değil; biz Mehmetçiğin ayağında postalı, sırtında çantası, elinde silahı olsun yeter diyoruz.

Aslında bu başlık acı bir gerçeği ortaya koyuyor… İnsanlarımızın düşünsel dünyası kahramanlık vadilerinde kaybolup gitmiş; yemeye ekmeğimiz olmasın ama herkes bizden çekinsin!

Ben tamamen tersini düşünüyorum… Askeri bakımdan ne kadar güçlüyseniz savaşa o kadar yakınsınız demektir, bu güç sizi rahat bırakmaz, Pentagon’da aslanlar barınakları yıktığı için ABD yerinde duramıyor; güç insanı delirtir.

Askeri bakımdan güçlü olursanız sizden çekinirler ve böylece barış olur ama asıl sorun bu değildir siz rahat durmazsınız, generalleriniz rüyalarında “Yaban Kazları” filmini çevirir. Bir silah hiçbir zaman bir silah değildir, karşısına bir silah daha çıkar iki silah olur.

Türk milletinin literatüründeki çokça dillendirilen “Güçlü Türkiye” ekonomik vs. bakımdan değil askeri bakımdan güçlü Türkiye’dir. Tamam halk böyle istiyor da ülkenin okumuş kültürlü insanları nasıl bu sakat düşünceye destek veriyorlar?

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..