Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Başkalarını rahatsız etmeden yaşamak mümkün değil; çaresiz rahatsız edilmeye alışacağız

Başkalarını rahatsız etmeden yaşamak mümkün değil;  çaresiz rahatsız edilmeye alışacağız
 

Kanunlar, kurallar, ahlak, terbiye, iyi niyet… Ama kardeşim kap kaba değer tıngırdar. Yan yana yaşıyorsun, bir aradasın, hani evler bitişik nizam oluyor ya biz de bitişik nizam. Bu durumda hala “insanları rahatsız etmeyelim” Tamam, etmeyelim de nasıl?

Burada karşımıza iki tür sorun kişilik çıkıyor. Kuralcı entel, ehlikeyif sonradan görme. “Yüzünü o yana çevir, nefesin geliyor”  O yana çevirdiğim zaman da bir başka kuralcı entele rastlıyorum. Ben ikisi de değilim. Şu güne kadar çok acımadıysa ayağıma basanlara niye bastın demedim.

Valla kimse kusura bakmasın, artık bu çağda sorun rahatsız edende değil, rahatsız olanda… Kimmiş o bakalım hiç kimseyi rahatsız etmeden yaşayan; ihtimal ki yaşamıyordur. Otobüste gidiyoruz, insanlar rahatsız olacak diye iki büklüm… İnsanlar rahatsız olacaklar diye biz rahatsız oluyoruz. Valla kadınların otobüsleri ayrı olsun. Otobüse bir kadın biniyor, bir yerine değeceğiz diye ödümüz kopuyor. Değersek değelim nolmuş yani, yemedik ya! Rahatsız olanlardan, çok ciddi şekilde rahatsız oluyoruz!

Rahatsız edici davranışlara standart getirilsin…”Bana dokundun” Neremle? Elimle dokunduysam suç var, başka hiçbir yerimin sorumlusu değilim. Çünkü sadece el ile bilinçli dokunulur. Vücudumuzun diğer yerleri dokunmaz, çarpar. Tabii ki bu itiş kakış kımıldayamadığımız durumlar için geçerli. Değilse işin içinde başka şeyler var. Elde olmayan nedenlerle meydana gelen hiçbir şeyden sorumlu değilim.

Demokrasi var ya, bazıları her şeye hakkımız var sanıyorlar… Onlara dokunmamız bile yasak.  Durumu görüyorsun, ne yapacağız havaya mı çıkacağız. Yapacak bir şey yoksa sırtına bile binerim! Şunlara bak şunlara, balık istifi hayatta rahatsız etme beni diyor!

Kanun/devlet bunlara yüz veriyor… İnsanlara her şeye hakkınız var kimse kılınıza dokunamaz, kimse size rahatsızlık veremez diyeceğine sen önce hayatı düzelt. Tuvalete kuyrukla girilen bir ülkede kuralcı entel, ehlikeyif sonradan görme “rahatsız ediyorsun bizi” derse döverim valla! Tuvalete amuda kalkarak mı gireceğiz ulen! Konuşmandan rahatsız olurlar, gülmenden rahatsız olurlar; işin yok sustalı maymun gibi rahatsız ediyor muyum diye adamların gözüne bak.  Kutup ayılarının yanına kadar kovalarım sizi!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..