Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Başkent Ankara'da büyük katliam

Başkent Ankara'da büyük katliam
 

Ankara’nın taşına bak

Gözlerimin yaşına bak

Biz düşmanı esir ettik

Şu feleğin işine bak…

Milli Mücadele yıllarında Gazi M. Kemal’in saflarında yer alırken, dilden dile dolaşan bu türküyü  böyle söylerdik. Şimdi ne hallere düştük?

Geçen 10 Ekim günü Ankara Tren Garı’nda barış için açılan ellere Türkiye’yi yasa boğan dehşet verici bir katliam oldu. Bu katliamda 97 vatandaşımız öldü, 186 vatandaşımız da yaralandı, halen hastanelerde tedavi görüyorlar. Bunlardan 40’a  yakını yoğun bakımda tedavi görüyorlar. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Türkiye’de üç günlük yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi… Bu katliam tüm dış dünyada da yankılandı.

22 Ağustos 2015 günü yine bu köşemde“TÜRKİYE’NİN MANZARASI İYİ DEĞİLDİR” diye bu başlık altında şöyle demiştim:

Geçmişte bir yazımda “Türkiye’nin durumu hiç değildir, iler de zor günler yaşayacağız “ dediğimde, (yazdığımda) bir okurumdan bir telefon almıştım: ”Hocam karamsar olmayayım, Türkiye Ortadoğu’nun en büyük devletlerinden biridir ve hatta büyük olmaya adaydır” diyordu.  Ya şimdi?  Ortalık kan gölüne döndü. 7 Haziran seçimlerinden sonra 45 gün içinde 55 vatandaşımız öldürüldü. Bu yazıyı yazdığım saatlerden Diyarbakır / Lice’ de, Hani kırsalında ve Silvan’da 12 askerimiz şehit oldu. Televizyona bakamıyorum. Silvan Suriye gibi kan, barut içinde bir harabeye dönmüş. Güzelim yeşil Silvan yakıp yakılmıştır”…

Başkent Ankara’da meydana iki patlamayı duymayan veya üzülmeyen kaldı mı?  Yine analar Türkçe, Kürtçe ağıtlarla ağlaşıp figan ettiler. Babalar bir kez daha ağladılar, çocuklar yetim ve gencecik gelinler dul kaldılar.Yani bu manzara Türkiye’ye yakışıyor mu Allah aşkına?…Bir vatandaş olarak yanmamak, üzülmemek elde değildir… Yurdun dört bir yanından gençler, öğretmenler, doktorlar, akademisyenler, analar ve babalar ve hatta onların 12,14 yaşlarında ki çocukları otobüslere binip Ankara’ya geliyorlar.  Tek amaçları Anadolu ‘da bir barış ve kardeşlik havası essin. Geçmişte yapılanlara bir son verelim. Tüm amaçları demokrasi ve kardeşliktir. Ama ne yazık ki bu barış, kardeşlik ve demokrasi eylemine iki bomba konuluyor. Ve başkent Ankara kan gölüne çevriliyor.97 ölü ve 200 ‘e yakın yaralı…  

Kim ne derse desin Başkent Ankara Büyük Tren Garında son yılların en büyük katliamı yapıldı. Türkiye’yi yasa boğdu. Her kesinden eleştiriler ve tepkiler geldi. Göz göre göre Ankara’yı kana boğdular. Bu patlamada eli olan, bilgisi olan ve  destekleyenler  herkese lanet olsun. Kimden gelirse gelsin  lanetliyorum. Bir vatandaş olarak şiddetle kınıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Basında, televizyonlarda ve medyada izliyor ve okuyorum. Bu barış mitinginin hazırlandığı anlarda ve hatta birkaç gün önce güvenlik birimlerine haber verildiği, ilgililerden 15 gün önce izin alındığı halde tedbirler alınmamıştır. Ankara’da yeri belli olan ve binlerce kişinin katılacağı bu Barış, Kardeşlik ve Demokrasi mitingi hafife alınmıştır. 

Bakınız uzun yıllar AKP’de milletvekili olarak görev yapan, Bakanlık ve hatta TBMM gibi Başkanlık görevini bir dönem üstlenen deneyimli ve dürüst olduğuna inandığım AKP Genel Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin: Başkent’in göbeğindeki bombalı saldırı ile ilgili yaşanan güvenlik zafiyetine dikkat çekti. Bu tür eylemler olmadan önce istihbarını yaparak önlemek, emniyetimizin, güvenlik güçlerimizin en başta gelen görevidir. Ankara’da meydana gelen eylem de değerlendirilecek. Bir yürüyüş yapılırken çevrede de çok ciddi aramaların yapılması, bu tür eylemlerin meydana gelmemesiyle ilgili tedbirlerin alınması icabet ederdi. Bu tedbirler alınmış mı, alınmamış mı? Olayın bir de bu yönünü araştırılması gerekir. Bir, bu eylemi kimlerin hangi amaçla yapmıştır, iki, bu eylemin meydana gelmemesiyle güvenlik güçlerimiz üzerlerine düşen görevi yapmış mıdır? Bu iki hususun çok ciddi araştırılması gerekir” diyor.  

Şimdi Sayın ilgililerin bu konuda ne gibi araştırmalar yapacaklarını hep birlikte göreceğiz…İnşallah Ankara’yı kan gölüne  çeviren 97 vatandaşımızın ölümüne  sebep olan  bu katliamın daha önce   Suruç’ta ve Diyarbakır’da yapılan  kanlı olaylar gibi yitip gitmeyecektir. Bu kanlı olayın failleri ve destekçileri bir an önce araştırıp bulunmalı ve gerekli cezayı almalıdır diye düşünüyorum.

Tekrar tüm ölenlere Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diler, yüreği yanan ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Türkiye’nin başı sağ olsun diyorum…

Abdülkadir GÜLER 

12 Ekim 2015- SÖKE 

---------------------------------------------------

Ünlü tiatrocu Leven tKırca'yı da  öbür aleme gönderdik.

Yolu aydınlık ve mekanı  cennet olsun.

Başta   ailesi olmak   üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum..

Işıklar içinde  yatsın...A.GÜLER

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..