Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Basur tedavisinde bitkisel yöntemlerin avantajları

Basur tedavisinde bitkisel yöntemlerin avantajları
 

basurun bitkisel tedavisi


Basur Nedir?

Hemoroid hastalığı, vücudun alt rektum bölümünde, anüs yolu çevresinde ki damarların çeşitli çevresel veya içsel faktörler ile şişmesi ve dışarı taşmasıdır. Genetik faktörler, hemoroidin kişilerde görülmesi sıklığını arttıran bir etkendir. Yani ailenizde hemoroid hastalığından mustarip bir kişi varsa, tetikleyici faktörleri uygulamanız ile birlikte, bu hastalığa yakalanma riskiniz çok daha fazla olmaktadır. Hastalarda, ağrı, kaşınma, kalça üzerine oturamama, yanma, dışkıda kan görülmesi gibi şikâyetler ile kendisini gösteren hemoroid, özellikle yüksek yaş gruplarında çok daha fazla görülmektedir. Değişen yaşam koşulları, stres, yeme ve içme alışkanlıklarında görülen bozulmalar ile birlikte, dünya üzerinde en sık rastlanan hastalıklardan birisidir. Uzun süreli oturmayı gerektiren işler, anüs yolunda bozulmalara sebebiyet verebilecek aktiviteler, aşırı sıcak ve soğukta oturmak, baharatlı ve hazır gıdaların bol tüketimi, tuvalet ihtiyacının giderilmesinden sonra, temizlik işlemi sırasında kullanılmaması gibi durumlar, hemoroid faktörünü arttıran durumlardır.

Basur Nasıl Tedavi Edilir?

Basur tedavisi alanında ki uygulamaları iki çeşitte ele alabilmek mümkündür; ilgili uzmanların yaptıkları araştırmalar sonucunda, hemoroidin cerrahi müdahale ile ortadan kaldırılması veya çok ilerlememiş vakalarda rahatlatıcı yöntemlerin uygulanması. Ameliyat yöntemlerinde değişik teknikler ile müdahale edilmektedir. Temel amaç ise, basur memesi adı verilen, dışarı taşan damar yolunun düzeltilmesidir. Ancak kanamanın fazla olması, operasyon sonrasında şiddetli ağrıların ortaya çıkabilmesi, enfeksiyona açık bir bölgede bulunması gibi nedenler nedeniyle hastaların, operasyondan çekinmeleri sonucunu doğurmaktadır. Bu tip hastalar ise genellikle bitkisel tedavive rahatlama yöntemlerine yönelmektedir.

Bitkiler ile yapılan basur tedavisi konusunda oldukça önemli bir yol kat edilmiş durumdadır. Tıpkı genel hemoroid tedavilerinde olduğu gibi, bitkiler aracılığıyla tedavi yöntemlerini de iki grupta ele almak mümkündür;

    Çeşitli ilaç firmalarının çıkarttığı bitkisel ilaçlar ve kapsüller ile hemoroid etkilerinin azaltılması, hastalığın atakları oluşsa bile, şikâyetlerin çok daha yumuşak bir şekilde geçirilmesi sağlanmaktadır.
    Bir diğer yöntem olan bitkisel karışımlar ile hazırlanan; merhem, bitki çayları, gıda karışımları sayesinde hem daha doğal, hem de az riskli tedavi ve rahatlama imkânları sunulmaktadır. Ihlamur yaprağı, defne yaprağı, keten tohumu, çeşitli bitki yağları başta olmak üzere, pek çok farklı bitkinin, hemoroid üzerinde ki olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış durumdadır.

Basur üzerinde uygulanacak bitkisel tedaviyöntemleri için uygulanması gereken en önemli adımlar ise, doktor tavsiyesi ile kullanım ve kaynakların güvenli kişilerden alınmasıdır.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..