Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '07

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayramlarımız

Bayramlarımız
 

Bayramlarımız yüzlerce yıldır bizi biz yapan, biçim veren kültürel değerlerimizin en temel ve en önemli yapıtaşlarıdır. En küçük sosyal grup olan aileden, sokağımıza, mahallemize, köyümüze, kasabamıza, kentlerimize ve bölgelerimize tüm yurdumuza yayılan ve yer bulan kutlamalarımızdır bayramlar. Dünyada değişik ülke ya da toplumları gözlemlediğinizde her ulusun kendine has kutlama geleneği olduğunu ve adeta her ulusla bütünleşen birer sosyal etiket haline geldiğini görürüz.

Ülkemizdede yarın ve üç gün boyunca Ramazan Bayramını yaşayacağız. Bayramın ve diğer kutlamaların giderek teknolojiye yenik düştüğünü ispatlayacağız, ilk anlardan itibaren hemen cep telefonlarımıza sarılacağız ve pratik hazır fast food bayram mesajlarını birbirimize paslayacağız oh ne güzel ne kadar hızlı kolay bayram kutlama???

Gsm şebekeleri sağolsun. Hatta yeni nesil cep telefonlarıyla sesli ya da görüntülü sanal bayram mesajları yada internetten bayram tebrigi mailleri ya da Elektronik tebrik kartları yollayacağız.

Birçoğumuz bir, ya da iki gün önceden kimselere görünmeden hemen kendimizi konu komşudan akrabadan uzaklara atacağız ve cebimizdeki bütceye göre 3-4-5 yıldızlı tatil köşklerine sığınıp , bayramı herşeydahil açık büfelerinin vede limitsiz yerli içeceklerin önünde tıkınarak geçireceğiz.

Unutmayalımki, unuttuğumuz bizden sıcak bir merhaba, ilgi bekleyen yakınlarımız, komşularımız, ninelerimiz, dedelerimiz var. Onların sadece istediği giderek gözardı ettiğimiz Bayramın gereğini yerine getirmek onları ziyaret etmek ellerini öpmek hayır dualarını almak, Onlara en doğal hakları olan torunlarını çocuklarını görme sevme olanağını tanımak. Ayrıca ülkemizdeki onlarca kimsesiz çocuklarımızı ve yaşlılarımızı barındıran bakım yurtlarını ve yuvalarını ziyaret etmek ve onların kırık yaralı kaplerine birer sevgi çiçekleri bırakmakta bayramda yapabileceğimiz en güzel etkinlik.

Zor günlerden geçiyoruz, acılar, sıkıntılar dertler paylaşıldıkca hafifler. Bu Bayram en kıymetli varlıklarını evlatlarını şehit veren anne ve babaları, daha babasına doyamadan küçük yaşta veda eden yetimlerimizi, şehit çocuklarımızı, ve onların acı dolu annelerini ziyaret etmek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek, acı dolu yüreklerindeki yangını azda olsa hafifletecek sevgi ve dayanışma çiçekleri bırakmayı unutmayalım...

 
Toplam blog
: 34
: 1495
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Yabancı diller okudum. Eğitimle ilgili yazılar yazmayı, deneyimlerimi paylaşmayı paylaşmayı seviyoru..