Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '15

 
Kategori
Sınavlar
 

Ben KPSS'den 100 alırım!

Ben KPSS'den 100 alırım!
 

HAYATTA ŞU ÇOK ÖNEMLİ BİR GERÇEKTİR. İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR. İSTE, İNAN OLSUN.


KPSS herkesin üzerinde önemle durduğu çok önemli bir sınav türüdür. Bu sınav çoğu genç için bir önemli basamak, bir hayat ışığı anlamına gelmektedir. Çünkü bu sınavın çok az hasarla, kazasız belasız halledilmesiyle çok önemli bir aşama elde edilecektir. Gerçekten de Türkiye şartlarında bu sınav orta halli veya durumu iyi olmayan insanlar veya gençler için bulunmaz bir fırsat veya imkandır. Biz insanların da ele geçen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerekmektedir.
 
Peki bu sınavı hak ederek nasıl kazanabiliriz ? Bunun için ne gibi yol ve yöntemler kullanmak gerekmektedir. ? Bu soruların tek tek iyice irdelenmesi ve üzerinde çok ama çok sıkı durulması gerekir. Bir kişi eğer ben bu sınavı kazanmak istiyorum derse, bunun üzerinde çok önemli görüş ve tezler ortaya koymalıdır. İlk olarak yapılması gerekli olan hareket ise yürekten ben bu işi kesinlikle tam olarak başarırım demektir. Her zaman her işte öncelikle pozitif olmak en önemli şarttır. Bu pozitifliği ortaya koymak demek işin % 50 sini bitirmek demektir. Daha sonra düzenli ve sistemli bir çalışma programı hazırlamak kesinlikle önemle gerekmektedir. Bu program; bizler için oldukça esnek olmalıdır.  Çünkü İnsan hayatta kendine de bol bol zaman ayırabilmelidir. Yani her şeyi yerinde ve tadında yapmak gerekir. Çalışma programında öncelik; kesinlikle eksik olduğumuz noktaları daha çok çalışmakla olacaktır. Buradaki en önemli püf noktalardan birisi de bir konuyu hangisi olursa olsun, muhakkak tam anlamaya çalışmak çok önem gösterir. Bu konu üzerine muhakemede bulunmakta da artı bir kazanımdır. Elimizden geldiği kadar konuları tam anlamıyla öğrenmeye azami gayret göstermek gerekecektir. Kesinlikle ama kesinlikle konuları yüzeysel olarak geçmemek çok önemlidir. Bir de önemli noktalardan biri de çalışılan konuların çok iyi tekrar edilmesidir. Bu tekrar konuların zihinde tam anlamıyla pekişmesine yarayacaktır. Özellikle burada bir noktanın altı da kalınca çizilmelidir. Bu nokta hayatta muhakkak çok ama çok araştırma ve geliştirme yöntemine azami önem vermek bizlerin geleceğine çok önemli yön verecektir. Başarıda en önemli noktalardan biri de çok küçük ayrıntılarda gizlidir. O yüzden ne olursa olsun hiç bir şeyi ama hiç bir şeyi küçümsememeli ve bir kenara atıp es geçmemelidir.   
 
KPSS hakkında son yıllarda her yönüyle çok değişiklik göstermiş olup, bu konu üzerine bir çok yayın evi gelişim ve başarı göstermekle birlikte, bu yayın evleri daha çok başarılı olma adına KPSS üzerine çok önemli baskı ve kaynaklara imza atmışlardır. Bu yayın evleri bir çok önemli deneme sınavı ve çalışma kitapları piyasaya sürerek KPSS sınavına hazırlananlara çok önemli katkılar sunmaya çalışmışlardır. Bu yönde yani bu konuya paralel olarak bir çok değişik eğitim kurumu da KPSS'ye hazırlananlara önemli ipuçları vermeye, onları daha çok bilinçlendirmeye ve onlara hem dershane olarak hem de özel olarak yardımcı olmaya ellerinden geldiği kadar büyük gayret göstermektedirler. 
 
İşte tüm bu kapsamlı çalışmalar nedeniyle; KPSS sınavına hazırlananlar en iyiyi bulmada biraz zorluklar yaşayabilirler. Ama sonuçta tüm bu yapılan çalışmalar onların KPSS sınavında çok iyi başarı göstermesine yardımcı olma gayretidir. Sonuçta KPSS hazırlığı yapan bir öğrenci kendine uygun yayını veya eğitim kurumunu tercih ederek başarı olma yolunda önemli bir adım atmış olur. Kim ne derse desin tabiri caizse bir savaşın kazanılması muhakkak ki elinde bulunan techizat, değişik stratejik taktiklerle alakalı önemli bir durum içerir. O nedenle bu çıkılan önemli KPSS yolculuğunda başarılı olabilmek için elindeki doneler ve tüm gerekli techizat çok önem arz etmektedir. 
 
Son yıllarda KPSS hazırlığı yapanlar için gerçekten İnternette çok önemli bir yardımcı konumuna geçmiştir. Eğer tam manasıyla KPSS sınavını kazanmak isteyen bir kişi İnternet ortamındaki donelerden de çok büyük faydalar görebilir. Örneğin herhangi bir ders konusunu rahatlıkla izler ve bir takım bu yönde kendini geliştiren öğretmen veya rehberlerden çok önemli yardım ve destek alabilirler. Gerçekten internet dünyası bu yönde de çok ileri bir düzeye gelmiş olmakla internetten ders ortamlarına üye olarak da düzenli ders takibi de yapılabilmektedir. Ne olursa olsun bir KPSS adayı elindeki bu süper imkanları eğer tam manasıyla değerlendirmeyi çok iyi bilirse gerçekten çok başarılı sonuçlara imza atacaktır. 
 
Sonuç olarak bir KPSS adayı gerçekten bu sınavı kazanmak istiyorsa yapacağı ilk yöntem kendini mental olarak çok iyi hazırlamalı ve psikolojik olarak kendini çok iyi motive etmeyi bilmelidir. Öncelikle kendi kendine ben bu sınavdan ne olursa olsun 100 alacağım demeli. İkinci olarak kendini tam manasıyla derslerine vermeyi en süper şekilde öğrenmelidir. Kendi kendine her zaman sakinliği ve dinginliği telkin etmeli ve etrafına sürekli mutluluk hormonu salmalıdır. Şöyle demelidir; Ben mutluyum, ben huzurluyum, ben sağlıklıyım, ben yaşamım, ben maddi ve manevi zenginliğim. Tüm sınavlarında her zaman o ana konsantre olmalı ve bu sınavı kazanacağım demelidir. Sınav anında aklından sınavdan veya sorudan başka hiç bir şey olmamalı, kendini tam anlamıyla sınava adapte etmelidir. Öyle ki; vücudunun tüm organlarıyla kendini tam anlamıyla önündeki sınava konsantre etmelidir. 
 
The SECRET (SIR ): Sınavdan bir gün önceki Akşamı erken yatmaya gayret et. Kafanı güzel şeylerle yani ilham alacağın güzel doğa resimleri ile süsle. Kendini mutluluğun zirvesinde hisset. Kendini çok rahat bırak. Şöyle güzel bir abdest al. Ve seni yaratan ALLAHÜ TEALAYA çok güzel dua ve niyazlar et. Gireceğin sınavdan başarılı ayrılman için çok yalvar. Akşam yemeğinde seni fazla rahatsız etmeyecek yiyecek içeceklerden biraz ye. Zihin açıcı, insanı ferahlatan şeylerden yemeye çalış. Yatarken kendini çok rahat hisset. Ve kendini güzel uykunun kollarına bırak. Sabah kalkınca güzel bir kahvaltı yapmaya çalış. Tabii öncesinde namazlarını tam manasıyla eda etmeye çalış ve okunması gereken duaları tam olarak okumaya çalış. Her zaman olduğu gibi egzersizlerini yapmayı ihmal etme. Kendini relax hissetmeye çalış, rahat ol, ben bu sınavı kazanacağım, ben bu sınavdan 100 alacağım diyeceksin, tam anlamıyla sınava adapte olacaksın, aklında başka hiç bir şey kalmayacak, sadece sınav ve sorular senin dünyan olacak, sonra besmeleyi çek ve sınava canla başla büyük bir gayret içinde sakin ve dingin bir şekilde giriş yap. Sınavda öncelikle yapabileceğin soruları çok hızla cevapla ve takıldığın soruları çok iyi muhakeme ederek iyice anlamaya çalış ve cevabı tüm bilgilerine dayanarak en doğru şekilde ver. Saatini veya zamanını çok idareli kullanmaya azami gayret et. Burada ki en önemli nokta soruyu iyi anla ve tam konsantre bir şekilde doğru cevabı ver. Başarmak istiyorsan soruyu çok iyi anla. 
     
İSTE İNAN VE OLSUN. SEN BAŞARMAK VE KAZANMAK İÇİN DOĞDUN. SEN DÜNYANIN EN KIYMETLİ HAZİNESİSİN. HER ZAMAN BU BİLİNÇ İÇİNDE OLMAYA AZAMİ GAYRET ET. KPSS NEDİR Kİ ASLINDA ÇOK BASİT BİR SINAV. SEN NE SINAVLAR GÖRDÜN. O YÜZDEN BAŞARMAK İÇİN HİÇ BİR ŞEYİ KAFANA TAKMA. SEN BAŞARI ABİDESİSİN. BAŞARI SENİN İSMİN. SEN VARSAN BAŞARMA VAR, SEN YOKSAN BAŞARI YOK. BAŞARI İÇİN ÇOK SAVAŞMAK GEREK AMA SEN BU İŞİ SAVAŞMADAN ÇOK KOLAY HALLEDEBİLİRSİN. BAZI SAVAŞLARIN MASA DA KAZANILDIĞINI HİÇ BİR ZAMAN UNUTMA!!! ŞU BİR GERÇEKTİR Kİ; KALEM HER ZAMAN KILIÇ VE SİLAHTAN DAHA ÜSTÜNDÜR. O YÜZDEN ELİNDEKİ KALEMİ BAŞARMAK VE ZİRVEYE ULAŞMAK İÇİN ÇOK İYİ KULLAN. HAYATTA HER ZAMAN SON DERECE MOTİVASYON  VE KONSANTRE SAHİBİ BİR İNSAN OLARAK YAŞA. HER ZAMAN KENDİNİ GELİŞTİR. YENİLİĞE VE İNOVASYONA HER ZAMAN ÇOK ÖNEM VER. AR-GE SENİN TARZIN OLSUN. HAYATTA HER ZAMAN BAŞARI SENİN BAŞ TACIN OLSUN...
 
NE DURUYORSUN HAYDİ SENDE KPSS DEN 100 AL. BU SENİN EN TABİİ HAKKIN. BU GÜÇ SENİN ELİNDE. GÜN KPSS DEN 100 ALMA GÜNÜ...
 
 
 
 
     
 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..