Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Liderliği Geri Aldı

Beşiktaş Liderliği Geri Aldı
 

 

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde Tothenham’ı yenerek grubu lider olarak bitiren Beşiktaş, ligde de Gaziantep deplasmanında aldığı 1-0’lık galibiyetle yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Maça Beşiktaş iyi başladı. Siyah- beyazlılar özellikle ilk on dakika maçın tek hakimiydiler ve müthiş bir performans sergilediler.

Ancak yaklaşık 15.dakikadan sonra Gaziantepspor oyunda dengeyi sağladı. Bu dakikadan sonra maç çok sıkıcı bir hal aldı. Siyah- beyazlılar bu bölümde sahada hiçbir varlık gösteremediler.

Beşiktaş’ta bu bölümde dikkat çeken nokta 4-1-4-1 dizilişinden dolayı sıkıntılar yaşanmasıydı. Orta alanda Atiba tek kaldı. Böyle olunca Beşiktaş hem rakip ataklarda hem de ileri çıkışlarda sıkıntı yaşadı. Oysa maça orta alanda Atiba- Necip ikilisiyle başlansaydı bu sıkıntılar yaşanmazdı. Gerçekten de Veli’nin yokluğunda Necip’i oynatmak yerine sistem değiştiren Bilic’i anlayabildiğimi söyleyemeyeceğim.

Maçın ilk yarıdaki en önemli olayı Beşiktaşlı Gökhan Töre’nin kırmızı kart pozisyonuydu. Gökhan’ın hareketini dördüncü hakem görebilmeliydi. Ancak kimse görmeyince Gökhan oyunda kaldı ve Beşiktaş maçı on bir kişi tamamladı.

İkinci yarıya yine Beşiktaş etkili başladı. Ancak bu sefer Gaziantepspor oyunda dengeyi sağlayamadı. Elbette bunda Gaziantepspor’un kadro kalitesi zaafı etkili oldu. Böyle olunca ikinci yarı tek taraflı geçti.

Yine de Beşiktaş orta alanda sıkıntı yaşıyordu ve Bilic, Oğuzhan’ı Kerim ile değiştirmeye hazırlanırken Oğuzhan golünü attı. Ancak oyundan çıkmaktan kurtulamadı.

Kerim, oyuna girdikten sonra etkili işler yaptı. Ancak şüphesiz Beşiktaş’ın oyunu toparlaması Necip’in girmesiyle oldu.

Beşiktaş ikinci yarıda attığı golün dışında üç, dört net pozisyon buldu. Bu pozisyonların çoğunda Gaziantepspor kalecisi Karcemarskas başarılı oldu. Ancak kimi pozisyonlar da Gökhan’ın bencilliği yüzünden kaçtı.

Sonuçta Beşiktaş, yorgun olduğu ve iyi oynamadığı bir maçtan üç puan alarak büyük bir iş başardı. Görünen o ki, siyah- beyazlıların en çok dinlenmeye ihtiyaçları var. Sakat futbolcular da Beşiktaş’ı sıkıntıya sokan bir diğer neden. Bu futbolcuların iyileşme sürecinde kazanılan her üç puan ayrı bir değer taşıyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..