Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş’a Son Saniye Şoku

Beşiktaş’a Son Saniye Şoku
 

 

Galatasaray ile birlikte ikincilik mücadelesi veren Beşiktaş, 1-0 öne geçtiği Torku Konyaspor deplasmanında son saniyede yediği golle iki puandan oldu.

İki takım da maça iyi başlayamadı. Özellikle Beşiktaş hiç tat vermiyordu. Fakat 24.dakikada Hasan Kabze’nin altı pastan kaleci Tolga’nın üzerine vurduğu kafa şutundan sonra durum değişmeye başladı. Bilic, Motta’yı sağa, Olcay’ı da sola aldı ve böyle olunca Beşiktaş ciddi bir hareket kazandı.

Gerçekten de 24.dakikadan sonra Beşiktaş oyunda hakimiyeti aldı üç net pozisyon yakaladı. Özellikle Motta ve İsmail’in şutlarını Konya kalecisi Itandje mükemmel çıkardı.

İkinci yarıya beklenmedik bir şekilde ev sahibi Torku Konyaspor iyi başladı. Yeşil- beyazlılar gole de çok yaklaştılar. Özellikle Gekas’ın volesinde kaleci Tolga devleşti.

Bilic’in Gökhan Töre’yi oyuna alması meyvesini verdi ve siyah- beyazlılar 69.dakikada Oğuzhan ile 1-0 öne geçtiler.

Bilic, golden hemen sonra Oğuzhan’ı Necip’le değiştirerek skoru koruma telaşına düştü. Gerçekten de Beşiktaş, bu dakikadan sonra daha fazla geriye yaslanan takımdı. Bir de Almeida çıkınca siyah- beyazlılar ileride hiç top tutamaz hale geldiler.

Torku Konyaspor ise beraberlik için Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladı ve özellikle son dakikalarda net pozisyonlar da buldu. Fakat bu pozisyonlarda yine Tolga başarılıydı. Ancak son saniyedeki korner atışında Gekas’ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta Tolga’nın yapabilecek bir şeyi yoktu ve Torku Konyaspor beraberliği yakaladı.

Ancak Torku Konyaspor’un korner kazandığı pozisyon öncesinde Jones’a rakip korner bayrağı önünde faul yapıldığı iddiaları vardı. Esasen bana da o pozisyon faul gibi geldi.

Bununla birlikte hakem Çağatay Şahan, Olcay’a sarı kart göstermesi gereken bir pozisyonu da es geçti. Bence Çağatay Şahan’ın bu maçtaki iki ciddi hatası bunlardı. Ama bunun dışında maçın önüne geçecek bir yönetim sergilemedi.

Beşiktaş son saniyedeki pozisyonda haklı olarak hakeme çatıyor ama Çağatay Şahan gerçekten de maçın önüne geçecek bir yönetim sergilemedi. Beşiktaş kenar yönetimi, hakem kadar özellikle 70.dakikadan sonraki tercihlerini de gözden geçirse iyi olur. Çünkü Beşiktaş’ın aşırı geriye yaslanmasının ve hava hakimiyetini tamamen kaybetmesinin nedeni hakem değildi.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..