Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaşlılık, göğe kalkmış sol yumruktur!

Beşiktaşlılık, göğe kalkmış sol yumruktur!
 

Dün 1 Mayıstı, herkes için işçi bayramı, benim içinse babamın ölüm yıldönümü. Hayatta olsa sol yumruğu havada "yaşasın işçinin bayramı" diyecekti, bunu evde televizyonun karşısında yapacaktı büyük ihtimalle. Yaşlanmıştı artık, deli fişek gibi, olayların en önünde, kavgaların tam ortasında, yanan meşale geçmişte kalmıştı.  Devrimciliği sadece içinde yanan kordu, büyük heyecanlarla beklediği devrimi göremeden gitti, atmışındaydı daha, ne o devrime ne devrim ona ne ben ikisine doymuştum. 1 Mayısı bayram gibi bir ölümle beynime kazıdı, tam dört yıldır işçiler sokaktayken ben mezarlıkta oluyorum. babamla bayramını kutluyoruz. işçi oğlu işçinin 1 mayısını.

Beşiktaşımı bana babam sevdirmişti, mutlak bir inançla seviyordu, çocuk aklımla babama özenip taraftar oldum ben de. Maçlara gitmez, öyle fanatik naralar atmazdı, televzyondan gazeteden takip ettiği takım yenince sevinir, yenilince sallamazdı. Anlamazdım sebebini, büyüdükçe beğenmez oldum Beşiktaşlılığını. beşiktaş yenildiğinde ağlamaklı oluyordum, içim hırsla doluyordu, babam ise yenilmekten zevk alır gibiydi, kızıyordum bu haline, mağlubiyetten zevk alır mı insan?

Ünlü Ankaragücü - Galatasaray maçının olduğu günün akşamı, ben sinirimden çatlamak üzereyim, onların maçı 8-0 bitmiş, biz Gençlerbirliğini 3-1 yenmişiz, averajla kaçmış şampiyonluk. Rezalet, skandal bir gün, Ankaragücü göz göre göre şike yapmıştı. Neden bizimkiler de Gençleri bağlamamış? biz de 10 atıp şampiyon olsaydık ya. Hayır dedi babam, Beşiktaş işçinin takımıdır oğlum, hayat boyu yenilenlerin takımıdır. Biz öyle her gün kazanırsak olmaz, dengeye aykırı. Maç satmaz, maç almaz, kimseye minnet etmez, kendi başarır ya da hiç başaramaz. Beşiktaş bizati işçidir zaten, bizim gibi yaşar. Biz bunun için Beşiktaşlıyız. Baba Hakkı'nın devre arası takımın dönüş biletlerini yırttığı maçı anlattı sonra bana, o gün karar alınmıştı. Beşiktaşlılık dönüş biletini yırtıp ikinci yarı dört atmaktı. O akşam ben gerçek Beşiktaşlı olmuştum, işçi çocuğu olmanın tadına o akşam varmıştım, o akşam ben, "ben" olmaya başlamıştım.
 
Babam, dün gidişinin yıldönümünde, aziz hatıranla aydınlandı içim, savaşçı ruhumuz tazelendi. Kendimce Beşiktaşlılığımı tek cümleye döktüm ve ikimizin sesiyle haykırdım.

Beşiktaşlılık, GÖĞE KALKMIŞ SOL YUMRUKTUR.!

 
Toplam blog
: 46
: 870
Kayıt tarihi
: 16.07.10
 
 

1971 Kırıkkale doğumluyum, özel bir şirkette muhasebe müdürüyüm, evliyim 2 çocuğum var...