Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '14

 
Kategori
İnançlar
 

Besmele nedir? Besmele ve dua, besmele ve hayat ilişkisi

Besmelenin başında "İstihza" vardır. Önce "Eunzu billahimi neşŞeytanirRACİM" gelir sonra "Bismillahirahman Rahim" gelir. Bunun nedeni nedir?

Şeytan Allaha karşı terbiyesizlik, ahlaksızlık yaptığı için ilkel Arap toplumlarında Ahlaksızlık yapanlar taşlandığı(RACİM-RECM edildiği) için bu ifade yer alır.

Aslında sadece ilkel Arap toplumları değil Yahudi toplumları da ahlaksızlık yapanları taşlarlardı. Bu amaçla Hristiyanlık dünyasında Hz İsa'nın "İlk taşı günahsız biri atsın" demesiyle ilkel dünyanın verdiği bu cezanın hafifletilmesinin yolu açılmıştır.

Hz Muhammed döneminde  de Mekke'de Ahlaksızlık yapanlar Yahudi toplumlarından etkilenerek bu cezaları uygulamaya başlamışlardı. Ancak İslam öncesinde "Ahlaksızlığı" yapanlar toplumun fakir ve hakir görülenleri ise cezalar acımasızca uyglanmakta, zengin makam ve şöhret sahipleri yani konum sahiblerine ise bu cezalar uygulanmamakta idi.

İslam taşlama cezası getirmemiştir. Var olan cezaların herkese ve kesime eşit düzeyde ayrım yapılmaksızın uygulanmasını hafifleterek gelmesini sağlamış aynı zamanda bu cezaların pratikte uygulanabilirliğini neredeyse imkansız hale getirmiştir (dört şahit bulmanın zorluğu, şahit olan kişinin diğer üç şahiti bulamazsa o zaman cezanın kendisine uygulanması vb).

Zira birinin işlediği günahı takip etmek hem ahlaksızlıkken o günaha şahit olmak için şahit yeter sayısının 4 e ulaşması hemen hemen imkansız durumdur.

Yüzyıllarca zaman geçmiş olmasına rağmen bu sebeple zina yapana değnek vurma, hırsızın elinin kesilmesi gibi ilkel toplumlardan kalan cezaları islam uygulama pratikliğini zolaştırarak neredeyse tedavülden kaldırmış ıslah etmiş ama aynı zamanda ahlaksızlığın kötü olduğunu vurgulamak için bir cezanın olması gerektiğinide belirtmiştir. 

Kuran'ın bu konudaki temek ilkesi aslında şudur "Bir ceza verilecekse bu ceza herkesime uygulanmalaı ama verilen cezanın uygulanmasında pratiklik zor olmalı. Cezalar sakındırmalı ama o kişyide ilelebet madur duruma düşürmemeli" Bu amaçla KURAN ANAYASA olmalı tezi tamamen yanlış bir tezdir.

Ancak şu söylenebilir ANAYASA KURAN'IN İLKELERİ olan Adalet Sorumluluk Ahlak ve Vicdan prensipleri (ilkeleri) ile yeniden yazılmalı denebilir. Kuran'ın temel öğretisi AHLAK'tır bu Kuran'da ALLAH BOYASI diye de geçer. Anayasa da ALLAH BOYASIYLA Boyanmalıdır yani İlkesel olmalıdır, çelişki bulunmamalıdır.

Sosyal hayat bugün daha karmaıktır. İnternet vb kavramlar hayata girmiştir. Bu kavramlar Kuran'da bulunamaktadır ancak kolaylıkla içtihat yapılabilmesinin önü ancak Sosyal hayat Kurani Tevhidi bakışın paradigmalarıyla açılım yapmak mümkündür. Zira her kavram Evrensel Tevhidi AHLAK ADALET SORUMLULUK VE VİCDANİLKLe açıklanabilir ve her konuda bu paradigmaları öncülleyerek sorunlara çözüm bulunabilir. Bu yüzden Norveç ve İsveç'in sosyal adaleti öncülleyen yasaları Suudi Arapların sözde şariatlarından daha İSLAMİDİR....

Dönelim Besmeleye....

Kovulmuş (AHLAKSIZLIK yüzünden TAŞLANMIŞ) şeytanın şerrine vurgu yapmak önce AHLAKLI OLMAK gerekliliğini ortaya çıkartmaktadır.

Başkalarının yatak odalarını ahalaksızca dinleyenler Hırsızlık yaptığını iddia ettikleri siyasetçilerden daha fazla AHLAKSIZDIRLAR. Hele Milletvekillerini ve bürokratları bu yolla "Kasetlerinizi Youtube'a yükleriz diye" tehdit etmek AHLAKSIZLIĞIN DANISKASIDR. Zira insanların özel hayatlarını ifşa etmek, iffetli kadınların videolarını banyoda çıplak görüntülerini filme almak, muhalefette yada iktidatda kim olursa olsun tüm özel hayatın gizliliğini EMPERYALİSTLERİN çıkarları adına ifşa etmek tam bir aymazlık ve AHLAKSIZCA ŞEYTANİ BİR İŞLEMDİR ve asıl TAŞLANMASI GEREKEN KAFALAR BU KAFALARDIR.

Ahlak, her alanda tesis edildikten sonra ancak o zaman ALLAHIN RAHMETİ geleceği için BİSMİLLAHİRRAHMANMANİRRAHİM gelmektedir.

Gerçekten TÜM Peygamberlerin davası AHLAK davasıdır. Gelen tüm bela ve gazaplar AHLAKSIZLIKLARIN üzerine kopmuştur. 

Bizim toplumumuzda AHLAK demimmi sadece cinsellik akla gelmektedir oysa AHLAK evrensel ve çok geniş bir kavramdır. Savaşta bile ahlaklı olmak zorundasınız. Kimsayal silah kullanmak ahlaksızlıktır mesela. 

Bu tür kasetleri yapanlara "Niçin bunu yapıyorsunuz, bu ahlaksızlık" dediğinizde size dönüp "Ne yapalım şu an savaştayız" demektedirler. Sonrada uzlaşıdan hoş görüden bahsetmektedirler. Kasetleri yapanları Amrikada oturan Hoşgörü ilahları HOŞGÖRÜLERİNİ yıllardan beri Irak'ta, Bosna'da, Afganistan'da, Gazze ve Filistin'de zulm yapanlara, Kiliselere ve papazlara gösterirken asla kendi mezhebinden hatta kendi cemaatinden olmayanlara göstermediler. Her türlü ahlaksızlığı yaptılar. Tpladıkları on mlyarlarca sadakalarla kendilerine saraylar yaptılar. Bosnalı Gazzeli Filistinli garibanlara asla insani yardım yapmadılar.  Daha yeni kurulan insani yardımları en çok Batılılar adına bulundukları Afrika'da suyu kuyuları açmaktan öte gidemedi.

Ahlak olmadıkça RAhmet te olmayacaktır. Ahlak sadece iki bacak arası değil, siyasette ve sosyal hayatta olsun isterse bireysel olsun tamemen GÜVEN'in temin edilmesidir. KAsetlerle milltin yatak odasında rontgencilik yapanlara bu halk güvenmediğini son seçimlerde göstermiştir. 

Duruş önemlidir.

Ahlak olmadan ne dua ne de Beddua kabul olmaz. 

Bilakis tam tersi bir etki yapar.

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..