Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Beyazay'ın Ömer amcası

Beyazay'ın Ömer amcası
 

BEYAZAY’IN ÖMER AMCASI


Cemiyet işleri zor ve meşakkatli bir hizmet yoludur. Bu hizmet yolunda eğer yaşınız genç ise sizi yürüdüğünüz hizmet yolunda sekteye uğratmak isteyenler olabilir. Hamdolsun yüce rabbimize ki Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı şubesinin 10 yıldır başarılarının arkasında gizli kahramanı Ömer Amcamız var. Akıl danıştığmız, bizi yönlendiren ve hata yapmamamızı sağlayan. Beyazay camiası Tavşanlı da yaklaşık 5.000 kişilik halk camiası ile iç içe olmuş şekilde. Böyle bir büyük derneği yönetmek kolay değil. Tavşanlı beyazaya gelen tüm engelli kardeşlerimizin, engeli olmayanların ve hatta oturduğu kendi sitesinde site yönetimi dahi sorunlarını dertlerini Ömer amcaya anlatır.

Ömer AKIN…Şu anda Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı. Yaş 70. Ömer amcaya göre yolun sonu olsa da yaşı bize göre daha yolun yarısında. Çünkü daha ondan öğrenecek çok şeyimiz var. Ömer amca’nın siyaset-cemiyet ve sosyal hayatından elde edindiği deneyim ve tecrübeleri toplasak çok rahat bir kitap çıkar.

II. Mehmed Akşemseddin ile İstanbul'a girişte şehir halkı tarafından karşılanıyor, şehir halkı Akşamseddin'i II. Mehmed sanıp ona çiçekler uzatılıyor. Akşemseddin ise "Padişah ben değilim" diyerek yanındaki II. Fatih Sultan Mehmed'i gösteriyordu. II. Fatih Sultan Mehmed ise "Hünkar benim ama, o benim hocamdır. Çiçekler O'na Layıktır!" sözüyle tebessüm ediyordu. Evet Tavşanlı Beyazayın 10 yıllık başarılarında da gerçektenÇiçekler O'na Ömer Amcamıza Layıktır!"

Allah razı olsun Ömer amcamızdan… İnşallah bu dünyadaki hizmetlerinin karşılığını ahrette alır. O 10 yılını Tavşanlı Beyazay engellilerine hizmete adamış bir gönül sultanı bizim için.

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..