Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
Haber
 

Beykoz'da berberler pazar günleri çalışmayacak

Beykoz'da berberler pazar günleri çalışmayacak
 

Beykoz berberleri referandum yaptı


Beykoz'da faaliyet gösteren erkek berberleri, bundan böyle Pazar günleri çalışmama kararı aldı.

Beykoz Belediyesi tarafından İBB Sosyal Koru Tesisleri'nde bir araya gelen berberler, referandum yaparak, Pazar günleri çalışıp çalışmayacaklarını oyladı. Toplam 141 berberin hazır bulunduğu oylamada 90 kişi oy kullandı ve14 EVET oyuna karşı 76 HAYIR oyuyla, Pazar günleri çalışılmamasına karar verildi. Buna göre Beykoz'da faaliyet gösteren erkek berberleri ile kadın-erkek kuaförlerinin birlikte olduğu salonların erkek bölümleri Pazar günleri çalışmayacak. 

İBB Sosyal Koru Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ila Başkan Yardımcıları Hanefi DilmaçMuharrem Kaşıtoğlu ve Salim Öztürk, İstanbul Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı Şükrü Akyüz ve Beykozlu berberler katıldı. Kahvaltının ardından geçilen konuşmalarda, İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü AkyüzBeykoz'da berberlerin Pazar günü çalışmak ve çalışmamak konusunda net bir karar almak istediklerini, bunu ise çeşitli şekillerde kendilerine bildirdiklerini söyledi. Yeniden seçilen Başkan Çelikbilek'i kutlayan Akyüz, Başkan Yardımcılarını da görev yaptıkları ilk günde tebrik etti. Beykoz'un doğal güzelliklerine yönelik hayranlığını ifade edenŞükrü Akyüz, Berberler Odası olarak bu konuda kendilerine destek ve katkı sağlayanBeykoz Belediyesi'ne de teşekkür etti. 

Şükrü Akyüz'ün ardından konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Belediye olarak esnaf ile karşı karşıya gelmek istemediklerini dile getirerek, esnaftan bu konuda hassasiyet beklediklerini ifade etti. Özellikle Beykozlu'nun günlük yaşamda kendilerine yürümekte zorluk çıkartan, kaldırımları ürünleriyle dolduran esnafa yönelik şikâyetçi olduğunu anlatan Çelikbilek, bu konuda esnafı daha duyarlı olmaya çağırdı. İstedikleri takdirde Beykoz Belediyesi'nin esnafa hem vatandaşı etkinlikler konusunda bilgilendirmek ve hem de şikâyetlerini öğrenmek amacıyla dükkânlara "Şikâyet Kutusu" asabileceğini vurgulayan Yücel Çelikbilek, konuyla ilgili olarak esnaftan bu yönde talep gelmesini istediklerini ve beklediklerini kaydetti. 

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan sandıklarda Beykozlu berber esnafı, Pazar günleri çalışıp çalışmamak konusunda oy kullandı. Ciddi bir genel seçim havasında geçen oylama sırasında Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, listeleri düzenleme ve adil seçim konusunda yardımcı olmak üzere oylamada ‘aktif rol’ aldı. Zaman zaman Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç ve Muharrem Kaşıtoğlu’nun da gözlemlediği seçimlerde 90 berber oy kullandı. 14'e karşılık 76 oyla Pazar günleri çalışmama kararının alındığı toplantı sonrası, tüm berberler hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Öte yandan İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü AkyüzDost Beykoz’a özel yaptığı açıklamada, bu yıl ya da 2015 yılında Beykoz’da bir dizi etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi. Ulusal anlamda İstanbul’un ve Türkiye’nin en ünlü berberlerini Beykoz’a davet ederek, Beykozlulara ‘gösteri’ sunacaklarını anlatan Akyüz,Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’ten de bu konuda ‘yardım ve destek sözü’aldıklarını vurguladı. İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ücretsiz seminerler ve eğitimler de düzenlediklerini dile getiren Şükrü AkyüzDost Beykoz aracılığıylaBeykozlu berberlere bu konuda kendilerini takip etmelerini ve faaliyetlerinden yararlanmalarını istedi. 

www.dostbeykoz.com 

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..