Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '14

 
Kategori
Deneme
 

Beynin gizli sırları ve dünya

Beynin gizli sırları ve dünya
 

resim:internet.


Asırlara damga vuran insanlar ve olaylar, dünyayı değiştiren fikirler, icatlar, insanlığa muazzam bir etkide bulunan her şey !

Bir yazıyı kaleme alırken sanki başka biri yazdırıyor. Beyin öyle ilginç ve farklı bir organ ki.. Uğraşlar üzerinde bilinç ne kadar etkili olarak görünse de, beynin bilinen ve bilinmeyen her işlevi başarının ardındaki nedenler olsa gerek.

Otomatikleşen düşünceler ve davranışlar bazen can sıkıcı oluyor. Sebebi ise yaşadığımız bir olay karşısında farklı tepkiler vermek isterken, yine aynı sonuçlara göz yumabiliyoruz. Düşününce otomatik düşünce ve davranışlar kimi durumlarda yararlı da olabiliyor. Onların arkasındaki düzenek, insanı, zaman ve enerji kaybından koruyor.

İnsan için faydalı olan bir şey, getirdiği sonuçlar yönünden istenmeyen olabiliyor. Otomatikleşen her şey gibi.. Bu noktada bakış açısı önemli oluyor.

İlk defa resim yapan bir kişi ile bu sanat dalına yıllarını adamış, türlü bilgi ve deneyime sahip bir kişinin ortaya koydukları büyük oranda farklılık gösteriyor. Bu şaşırtıcı değil ancak bir konu üzerine ne kadar çok eğilirsen, beynin bilinç dışındaki mekanizmaları o denli gelişiyor ya da o denli kullanıma hazır hale geliyor. Bunun gerçekleşmesi için çoğu zaman özel bir çaba gerekmiyor, beyin bunu sana bir şekilde sunuyor.

Düşünceler üzerinde bilincin fazlaca rolü olduğunu söylemek doğal ancak beyin her yönüyle,  insanın istediklerini gerçekleştirmesi konusunda kilit rol oynuyor. Anlaşılıyor ki düşünceleri eğitmek yetmiyor. Beynin diğer işlevleri üzerinde durmak ve bu farklı organı iyi tanımak gerekiyor. Esasında bu konuda aydınlanmayan bir çok yer var ancak öğrendiklerimize her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

İnsanın yakalandığı bazı hastalıklarda beynin işleyişi önemli oluyor ayrıca gerekli görüldüğünde bilinçaltına yönelik tedaviler uygulanıyor. Bilincin etrafında dönüp durmanın fayda sağlamayacağı öngörülüyor.

Beyin gizemli bir organ. Bilimde hız kesmeyen bir çok bilgi akışı yaşanırken, beyin de farklı ve ilgi çekici bir dünya gibi !

 

 

selin428@yahoo.com.tr 

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..