Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Biat kültürü

Çek Cumhuriyeti maçından sonra Fatih Terim den gelen Emre Mor'u o hengame içinde hırpalanmasın diye İspanya maçında oynatmadım demeci içinde çok anlam taşımaktadır.

Hengameden kasıt nedir? Fatih Terim bu hengamenin neresindedir? Emre Mor hırpalanmasın derken, mesela Arda nın hırpalanması önemli değil midir? Fatih Terim in yüz ifadesi açıkça şunu ortaya koymaktadır ki, bu sefer dışardan gelen tepkiler değil, içerden kazan kaldıran gençler Fatih Terim i üzmüştür. Ve buna çok sevdiği yardımcıları da engel olamamıştır. Seçtiği yardımcılarından ve oyuncularından beklediği biat dır sayın Terim in. Ve biat yoksa, hengame ortaya çıkar demek istemiştir.

Göreve devam etmesi durumunda bazı isimleri keseceği konusunda mesajlar gelmiştir kendisinden. Yani biat edecek yeni isimlere yönelecektir kendisi.

Açın bakın yurt dışındaki takımlarda  eğitim alan oyuncuların sayısı ve yurt dışında oynayan oyuncuların sayısı arttıkça bu biat kültürü de sekteye uğramıştır. Sorun tam da buradadır.

Oralarda ne futbol federasyonları hükümetlere, ne antrenörler futbol federasyonlarına, ne de oyuncular antrenörlerine biat ederler. Herkes işini yapar yada en azından yapmaya çalışır. Ve formayı da ,makamı da hak ederek almaya çalışır, biat ederek değil.

Tüm ülke Emre Mor için , iyi ki Türkiye ye gelip oynamadı ve ona değer katacak Dortmund a gitti ,buraya gelseydi biterdi demiştir.

Bundan daha iyi durumumuzu itiraf eden bir düşünce olamazdı.  

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..