Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '16

 
Kategori
Bilgisayar
 

Bilgisayar pili uzun süre nasıl korunur?

Bilgisayar pili uzun süre nasıl korunur?
 

pc pil batarya


Dizüstü veya laptop olarak dediğimiz taşınabilir bilgisayarın çalışabilmesi için elektrik aadaptörü veya batarya üzerinden beslenmesi gerekmektedir. Bir yere gideceğimiz zaman piknik, müşteri, okul veya herhangi bir yerde batarya kullanımı göze çarpmaktadır. 

Bazen duymuşunuzdur benim bataryamın 30 dakika sonra şarjı bitiyor veya çabuk şarjı bitiyor diye, yeni bilgisayarlarda bu süre 3 veya 4 saat kadar kullanım süresi göze çarpmaktadır. Peki pc de kullandığımız pil süresini korumak veya uzun süreli kullanmayacaksak bataryayı nasıl korumak veya nasıl saklamak gerekecek ? Bunun için aşağıdaki bir kaç basit yöntem ile bunu sağlayabilirsiniz.

Bataryayı devamlı olarak bilgisayar üzerinde takılı tutarken, elektrik adaptörü ile kullanmayın, eğer elektrik adaptörü ile kullanıyorsanız bataryayı %40 oranında dolu tutarak çıkartın.

Bilgisayar çalışır halde iken yani elektrik ile kullanırken bataryayı takıp çıartmayın pilin ömrünü kısaltmış olursunuz.

Piller ilk kullanılmaya başlandığı anda geriye dönüşü olmayan kapasite kaybı ile başlar bu kapasite kaybı sıcak havalı ortamda %20 ile serin havada %6 gibi kayıbı olur öylerse serin ortamda muhafaza ediniz.

Uzun süre kullanmadığınız bataryaları arada bir kaç kez şarj edin ve boşaltın tekrar %40 oranında şarjda tutarak saklayabilirsiniz.

Lityum iyon piller çabuk patlar veya alev alırlar o yüzden direk olarak sıcak ve güneş gören yerlerde tutmayın.

Yukarıda metotlar en basit olarak indirgenmiş koruma yöntemleridir bunlara dikkat ettiğinizde uzun ömürlü bir pil sağlığına kavuşursunuz.

Kaynak : http://ademocut.com/batarya-uzun-sure-nasil-korunur/

 
Toplam blog
: 21
: 2739
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

ademocut.com kurucusu MCSA, MCP Belgelerine Sahibim, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, IT Uzmanı ..