Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir Cuma Yazısı: Şu Dört Ş'den Allaha Sığınalım!

Bir Cuma Yazısı: Şu Dört Ş'den Allaha Sığınalım!
 

Modern hayat, zamanın zemberiğini bozdu; ihtiyaçları artırdı ve büyük bir hızla yaratılış doğamızı aşındırdı. Bugünün insanı, yüz yıl öncesinin insanına göre, daha "az insandır", bu kesin!

Elbette, insanın yaşadığı her dönemde şu sözünü edeceğim dört Şey vardı... İnsanın dünyadaki sınavı'nın temel soru(n)larıydı bunlar... Ama, bugün bu sınav soru(n)larının çok daha zorlaştı...

Nelerden mi bahsediyorum:

1- Şöhret

2-Şehvet

3-Şiddet (öfke)

Veeee... Bunları kendisi için malzeme olarak kullanan 

4-Şeytan

Bunlara "Mahşerin Dört Atlısı" demek de mümkün... İnsanı dört nala Cehennem götüren atlılar!..

Bakınız; günümüzde insanoğlu'nu etkisine alan önemli bir saptırıcı Şöhret tutkusudur. Sanıldığının aksine bu tutku sadece "Ünlü" olmuşların sınavı değildir, herkesin sınav konusudur bugün...

Sanal hayatın yaygınlaşması, sosyal medya olgusunun gelişmesi, nerdeyse herkesi "şöhret olma" sarmalının içine aldı. Artık herkes, hepimiz çok "beğenilmek", çok "okunmak", çok "tıklanmak" istiyoruz.

Bu durum Şöhret olma arzusunun kendi çapında olanından başka bir şey değildir. Ve ne yazık ki, diğer dünyevi arzular gibi, bedel ister.

Bu bedel, çoğu zaman kişilikten, karakterden ve manevi değerlerden fedakarlık gerektirir. Klavye başında bile olsanız, bazen kendinizi ruhen aşındırmak zorunda kalırsınız.

Özellikle genç nesiller, Ünlü'lüğün çok özendirildiği bu çağda, Medya'da değilse bile Sosyal Medya'da kendi çaplarında Şöhret yakalamak için, hayati değerleri feda eder duruma geldiler.

Bütün hayatlarını, enerjilerini 15 cm karelik akıllı cep telefonunun ekranına kilitlemiş olmaları, bu Şöhret olma arzusunun ilk ve en görünen bedelidir... Boş hayaller uğruna bitirilen hayatlar...

Şehvet'in nasıl pazara düştüğünü ve artık sokaklarda caddelerde paçalarımıza dolaştığını söylemeye gerek yok. Hemen her alanda şehvet pazarlaması, insanları da doğasından saptırdı, azdırdı.

Üstelik sözünü ettiğim sadece cinselliğin şehveti değil... Bunun yanısıra, para, mal edinme, güç devşirme gibi şehvetler de insan oğlunu sarmalına almış durumda.

Şiddet ise, şu iki şeyin insanoğlu doğasından uzaklaştırmasından sonra, gelmesi engellenemez olan gerçektir... Yaratılış doğası bozulmuş insan, hayvanileştiği için, şiddet (terör) onun silahı olacaktır.

Modern tutkular, çağdaş takıntılar zannedilenin aksine, insanları medenileştinmiyor... Aksine, bütün dünyayı orman yapıyor ve hayatı da orman kanunlarına mahkum ediyor.

Bu yorum elbette biraz abartılı gelebilir... Ne var ki, günümüz dünyasının göreceli güvenlik ve huzuru sağlamak için ne kadar polise, güvenlik gücüne ve güvenlik teknolojilerine mahkum hale geldiğini bir düşünelim.

Artık, bugünün "medeni" şehirlerinde, mutlaka güvenlikçisi olan sitelerde oturmak mecbriyeti hasıl oldu ise, bunu neye bağlayacağız... Kimse kimseden emin değilse, buna huzur mu diyorsunuz?

Dört Ş(ey)'in dördüncü Şeytan, modern insanı daha kolay saptırıyor... Çünkü, bugünün insanını saptırmak için daha fazla malzemesi var.

Şeytan, Allah'a verdiği sözü tutup insanları önlerinden, arkalarından, sağlarından sollarından yanaşarak azdırıyor ve hakikat yolundan saptırıyor.

Bir para meselesi yüzünden, bütün akrabaları vuran adamın haberini dinlerken tüylerim diken diken oldu... Adam, akrabalarının  önce ayaklarına sıkıyor, gidiyor... Ama Şeytan boynuna zinciri geçirmiş bir kere... Tekrar döndürüyor ve bu defa yerde yatan akrabalarının kafasına sıkıyor, hem de defalarca...

Televizyonlar her gün bunun gibi bir yığın haberle dolu... Bizi Yaratan'ın bize verdiği tabiat'ı (bütün anlamlarıyla kullanıyorum) tahrip ettikçe ağır bedeller ödeyeceğiz...Ödüyoruz!

Kovulmuş Şeytan'dan, azıtmış Nefisten, Şehvetin şerrinden, Öfkeden ve Şiddetten Alemlerin Rabbi olan Allaha sığınalım..

Hayırlı Cumalar!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..