Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '18

 
Kategori
Futbol
 

Bir Maç Kritiği / Bir Derbi Geride Kaldı- Sonuç Berabere, Kazanan Galatasaray ve İstiklal Marşı..

Bir Maç Kritiği / Bir Derbi Geride Kaldı- Sonuç Berabere, Kazanan Galatasaray ve İstiklal Marşı..
 

Bir büyük derbi daha geride kaldı. Sonuç aynen geçen seneki gibi 0-0.. Tabii bundan yararlanan da Galatasaray oldu.

Birazcık serin ama yağışsız, futbola uygun bir havada oynan maçta, bence asıl sevinilmesi gereken kavgasız gürültüsüz, centilmence geçen bir karşılaşma olmasıydı. Ne seyirci taşkınlığı vardı, ne de sahada uçuşan tekmeler ve kırmızı kartlar.. Galiba fair play de ilerleme var. Aman nazar değmesin!

Bu arada seyirciler İstiklal marşını başka bir coşkunluka dile getirdiler bana göre... Durup duruken başlatılan bir kampanyaya tok bir seyirci cevabı.. Hem de 50 bin ağızdan.. İnşallah her önüne gelenin değiştirilemiyeceği bir iyice anlaşılmıştır.lig maçlarında milli marş ile ilgili görsel sonucu 

 

Maça gelince, kalecilerin maçıydı bana kalırsa. Hem Muslera , hem de Volkan yüzde yüzlük pozisyonları sağdan sola, soldan sağa uçarak engellediler. Tabii bu işte  Muslera biraz daha ağır bastı.Belki gününde olmasaydı ve Fener forvetleri biraz daha becerikli olsalardı maç en az 2-0 biterdi.Fenerbahçe'de öyle göze batan futbolcu çok olmadı. Belki Valbuena son onbeş dakika değil, en az ikinci yarı başında  maça girseydi durum çok daha değişik olabilirdi. Nitekim oyuna girdikten sonra Fenerbahçe'nin kazandığı hareketlilik ve gollük pozisyonlar daha da arttı. Bu durum Kocaman'ın hanesinde kocaman bir eksi olsa gerektir.Hâlâ atak Fransızla uyum içinde çalışacak bir - iki oyuncu bulamadı. Bu nedenle de Valbuena'dan yararlanamıyor. Bu gidişle bu oyuncunun  küsmesi kaçınılmaz gibi görünmekte..Bir de gol makinesi Gomis'e pek fırsat verdirmeyen De Souza'yı zikretmek gerek...

Galatasaray'a gelince Fenerliliğimden olacak pek dikkat etmedim ama Muslera'nın yeri ayrı.. Bence şampiyonluk bu yıl Galatasaray'a gelecekse en büyük pay Muslera'nın ve gölcü Gomis'in olacak.

Bu arada teknik direktörlerin Alper, Tolga Ciğerci ve Mehmet Ekici gibi milli takım oyuncularına daha fazla şans tanıması lazım. Artık neredeyse 11 yabancı ile oynamak bir marifet haline geldiyse de bu ülkenin bir milli takımı olduğu unutulmamalı..

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..