Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '18

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Bir Rüyadır Gökçeada (İmroz)

Bir Rüyadır Gökçeada (İmroz)
 

gökçeada


1973 yılının Temmuz ayında Trabzon‘un Çankaya ilçesine bağlı Şahin kaya köyünden 61 aile Köy İşleri Bakanlığınca köylerinden hemen hemen 1400 km uzağa İmroz‘a (Gökçeada) gitmek için gönderiliyorlar.

Lozan Antlaşması ile İmroz (Gökçeada) ile Tenedos (Bozcaada) bize bırakıldığını da unutmamak gerek.

Böylece Türkiye‘nin en büyük adası olma unvanına da kavuşmuş oluyor adamız. 91 Km sahil büyüklüğüne sahip adamız, aynı zamanda Türkiye’nin  en batısı olarak ta literatürdeki yerini almıştır.

2015 nüfus sayımına göre 8.906 vatandaşımız burada yaşamaktadır. Gökçeada önemli derecede bir turizm adasıdır. Sörfçüler, Kampçılar ve su sporları ile uğraşanlar için  ideal bir ortamdır. Yaz ayları yoğun bir insan trafiği olur.Gece hayatları geç saatlere kadar sürmektedir.
Tatlı kafeler,  egzotik havası ile farklı tatlar bu adada sizi bekliyor olacak. Adanın bazı bölgelerinde organik sebze ve meyve üretimi yapılmaktadır. Eğer siz de bu adada kafa dinlemek stresli ortamlardan uzaklaşmak isterseniz size yardımcı olabiliriz.

Nerede ne var?
Yeni Bademli: Kaleköye yakin olan yer; Otel ve pansiyonlari ile ünlüdür. Kaleköy eğlencelerinden çıktıktan sonra pansiyona yürüyerek serin havayi içinize çekerek gidebilirsiniz. Merkeze 4 KM uzaklıkta.

Zeytinli: Merkeze çok yakin olan eski bir Rum köyüdür. Dar sokaklari ve güzel kafeleri olduğu halen sıcak kanlı Rumlarin yaşadığı şirin mi şirin bir köydür. Hatta Rum Patriği Bartholomeos bu köyde doğmuştur. Belirli araliklar ile halki ve adayi ziyarete gelmektedir.

Kaleköy: Geceleri kafeleri ve açık hava müzikli mekanlari ile ilgi gören sahil köyüdür. Yaz geceleri binlerce insanla dolup taşar. Canli müzik eşliğinde rakı balık yapmak isteyenlerin ilk uğrak yeridir. Yeni bademliyede yakin.

Gizli Liman: Kamp yapacaklar veya kardeşim ben pansiyonda kalmam diyenler olabilir. Sabah uyandigimda ilk yapacağım şey denize girmek diyenler için denize sıfır bir yer. Kesinlikle hatta şiddet ile tavsiye ediyorum.

Daha gezilecek fotoğraf çekilecek bir çok yer var….

Sizde bu koca ve yorgun adaya gelirseniz size şimdiden altın gibi bir kaç taktik vereyim.

    Gökçeada fiyati biraz pahalı (kendinizi bir anda İstanbul’da en lüks bir mekanda hesap ödemiş gibi hissedebilirsiniz)
    Gelmeden bir kaç hafta önceden konaklama işini hal edin derim son gune bırakırsanız normal fiyatin 10 kat daha fazlasi ile karşılaşabilirsiniz
    Gökçeada ya ilk girdiginizde sizi sağda solda başı boş dolaşan koyun keçi karşılayacaktır bu yüzden yollarda dikkatli olun.
    Gökçeada da AVM filan yok istediğiniz bir şeyi aramadan bulamazsınız bu yüzden sizin için olmazsa olmaz seyleri adada aliriz ya demeyin gitmeden önce alın.

Selamet

 

 https://www.kibirlikirpi.com/bir-ruyadir-gokceada-imroz/

 
Toplam blog
: 2
: 93
Kayıt tarihi
: 16.10.18
 
 

"1993 yılında Gaziantep'de doğdu, İlkokulu Şehit Nafi Kıvanç İlkokulu'nda, Ortaokulu Şehit Nafi Kıv..