Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '17

 
Kategori
Deneme
 

Bir Şeyi/Bir Yeri Kendisi Olmayan Her Şey Kirletebilir

Bir Şeyi/Bir Yeri Kendisi Olmayan Her Şey Kirletebilir
 

Bazı şeylerin kirletmediğine dair insanların algısı değişmeli, her şey kirletir. Dünyalar güzeli bir kadın (uygun olmayan bir ortamı, mesela dini bir mekân) kirletebilir.

Kirletmek sadece kir/pislik değil, istenmeyen şeylerin varlığı. Görüntü kirliliği ya da gürültü kirliliği deniyor mesela; o görüntülerin hepsi kötü mü, ya da hepimizin severek dinlediği müzik uygun olmayan bir şekilde olunca gürültü kirliliği oluyor.

Gül yaprakları, çiçekler bile ortamı kirletebilir. Su temizlik içindir, kendisi kirletebilir.

Her şey yerinde, değilse biz insanlar bile kirlilik yaratıyoruzdur… Güzel olan şeylerin kirletmeyeceği, hatta bulunduğu yere güzellik katacağı algısı değişmeli.

Kişinin kendisi, elinde taşıdığı, yanında bulundurduğu vs çok anlamlı harika güzel şeyler olabilir ve bizler bunları başkaları da görsün isteriz. Ancak bu bize göre böyledir, kim bilir belki de ortamı bozuyordur.

Elimizde bir demet çiçek. İnsanlar mutlu mutlu bize bakıyorlar. Hoş bir görüntü oluşturuyoruz. Ama uygun bir yerde değilsek ya da elinde çiçekliler konusunda abartılı bir durum varsa bu güzelim görüntü kirlilik yaratır. Herkesin görmek istediği bir şey olsa bile böyle.

Yani Kerim Korkut kirlenme konusundaki düşüncelerinizi değiştirin diyor!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..