Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '16

 
Kategori
Okullar
 

Bir anı

Bir anı
 

ALİ


Zaman bir su gibi akıp geçiyor. Ama bazıları bunun farkında bazıları farkında değil, bazıları da farkında olmak istemiyorlar. Çünkü zamlananımızda insanlar günlük yaşantıyı seçmeyi tercih ediyorlar ve yapılarına da buna çok uygun, bir bardak çay, bir tas çorba için ya da makam mevki mevkii uğruna her şeylerini feda edebiliyorlar. Bunun en güzel örneği okullarda da yaşanmaktadır.

 Öğretmen diye geçinen bir sürü sümsük var. Bunların hiçbirinin öğretmene yakışır, ne hal ne tavır nede kılık var ellerinde telefon gözleri orada etraflarında olup bitenlerden bile haberleri yok. Bunun en büyük nedeni almış oldukları eğitimle çok ilgilidir. İlkokul da okula birkaç gün devam etti mi dersleri ne olursa olsun sınıfını geçiyor. Sonra ortaokul, ortaokulda 10.11 dersten zayıfı olan sınıf geçiyor. Sonra liseye geçiyor, lisede biraz zorlansa da zor bela paldır küldür orayı da bitiriyor. Kaldı Üniversite dershane falan derken oraya da kapağı atıyor. Okumaya başlıyor sonra oradan da girdiği gibi çıkıyor. Çünkü seksen bir ilimizde ve birçok ilçemizde Üniversite ve yüksekokul var.  Ama bunların ne eğitim için araç- gereçleri nede öğretim görevliler (Doçent. Prof.)  yok onun için çok kısıtlı almış oldukları eğitimle mezun oluyorlar fakat ne yazık ki bazılarının tam okuryazar olduğunu, hatta noktalama işretlerini bile tam bilmedikleri görülmektedir. Suç kabahat bunlar da değil bunları yetiştiren eğitim sistemindedir.

Geri kalmış Afrika ülkelerinde bile liseyi bitiren birisi okuduğu yabancı dili öğreniyor ve konuşabiliyor. Bizde ise liseyi bitiren birisi adını soyadını söylemeyi bile unutuyor. Çünkü yabancı bizzat öğretmen tarafından verilmelidir telaffuzu öğretilmelidir.  (Bizde Açık Öğretim fak.)   Bizde dışardan mezun olan İng. öğretmeni arkadaşlar var.

Öğretmenler bir çiçek gibidir eğer su verilmez se kururlar onların suyu da kitap okumak ve kendilerini güncellemeleridir.  Bir Fransız yazarın söylediği gibi kitapsız hayat kör, sağır ve dilsiz yaşamak demektir.(Montesquieu) işte bunlarda dilsiz ve sağır yetişiyorlar,  yeni nesillerinde kendileri gibi yetiştiriyorlar…Ali KARAGÖZ

 

 
Toplam blog
: 137
: 91
Kayıt tarihi
: 06.10.11
 
 

Ali Karagöz Ankara Gazi Üniversitesi Fransızca Bölümü mezunu. Beylikdüzün de ,Bey -koop Ali çebi ..