Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Bir bir geliyor

Fenerbahçe'nin şampiyonluk turu atıp atamayacağı bir gün önce oynanan ve Galatasaray'ın Telekomda uğradığı hezimetten sonra belli oldu. Beşiktaşın ikincilik şansını arttırıp rahatlayacağı bir maç olabilirdi. Ama Biliç'in korkak oyun anlayışı sebebiyle orta sahada sıkışıp kalan bir maç oldu derbi. Aynı şekilde Ersun Yanal'ında yenilmeyelim de şampiyonluğa gölge düşmesin anlayışı belki de başkan Aziz Yıldırım'ın cezaevine girmeden şampiyonluğu kutlamasına engel oldu. Galatasaray maçında yaşadıklarından ders almayı bir kenara bırakın üstüne daha koyarak devam eden bir Emre neden ısrarla oynatılır anlamak da güçlük çekiyorum. Ersun Hoca neyse ki bu sefer Emre'nin kızaracağını anlayıp devre arasına soyunma odasında bıraktı da rahatladık. 

Fenerbahçe maça aslında iyi başladı ama gole kadar net pozisyonu da yoktu. Golden sonra da zaten olmadı. Fenerbahçeli futbolcular 1-0'ı bulunca neden maça bitti gözüyle bakarlar yıllardır çözebilmiş değilim. Teknik direktörler değişiyor, futbolcular değişiyor ama mantalite değişmiyor. Golden sonra oyunun kontrolünü rakibe  bırakınca Beşiktaş aradığı golü 45. dakikada ofsayt kokan bir pozisyonda Motta ile buldu. Golden önce yapılan ortayı seyreden 4 Fenerbahçeli defans oyuncusu topu takip etmeyince dönen top yeni bir şut fırsatı doğurdu. Şut çekilirken pasif ofsaytta olan Almeida direkten dönen top Motta'nın önüne geldiğinde hala daha ofsayttan kaçabilmiş değildi. Motta topa vurduğunda ise topun üsütnden atlayarak kaleciyi rahatsız ediyor ve oyunun içinde olduğu için pozisyonun ofsayt olması gerekiyordu. Ama bu pozisyonda hiçbir Fenerbahçeli futbolcu itiraz bile etmeyerek sezonu çoktan kapadıklarını gösterdiler. Aynen direkten dönen topta sadece topu seyretmeleri bir tek Gökhan Gönül'ün iş işten geçtikten sonra hamle yapması gibi. 

Maçın ikinci yarısında iyice ağırlaşan sahada 2 takımda bol bol pas hatası yaparak birbirlerine ikramlarda bulundular. Ancak 2 takımında forvetleri gol atmaya niyetli olmayınca kısır bir 45 dakika seyrettik. Emenike takımdan kopuk kendi halinde birşeyler yapmaya çalışıyor ama bal yapmaz arı gibi vızıldayıp duruyor. Almeida derseniz o kadar ağır ki beraberlik golünde 30 saniya boyunca ofsayttan kurtulamadı. Hal böyle olunca Beşiktaşlıların gözü Mustafa Pektemek'i Fenerbahçeliler ise sakatlığı sebebiyle kadroda bile olmayan Webo'yu aradı durdu. Neyse ki sahada Motta vardı da ikinci devreye renk geldi. Daha 15. dakikada atılması gereken Motta Halis Özkahyaya sonunda kendini attırabildi. 10 kişi kalan Beşiktaş rakibin iyice salmasıyla maçın kontrolünü eline aldı. Oyuna Emre'nin yerine giren Alper de kötü gününde olunca Fenerbahçe'yi ileriye taşıyacak kimse kalmadı. Ersun Hoca bu maçta da Salih'i yanında oturtarak geleceğe hazırlamaya devam etti. Son dakikalarda Halis Özkahya'nın işgüzarlığını Caner fairplay ruhuyla dışarı atarak derbide futbol konuşmamızı sağladı. 

Fenerbahçe şampiyonluk için gereken bir puanı bu maçta aldı herhalde diğer bir puanıda kadınlar ve çocukların önünde alarak sezonu kapatmayı hedefliyor. Ne diyelim artık şampiyonluk bir puan kadar yakın. Hayırlısı olsun.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..