Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Bir fırsat daha kaçtı

Bir fırsat daha kaçtı
 

Teşekkürler PFDK


Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakeme saldırı olayı günlerce konuşuldu. Futbola en uzak insanların dahi yorumları oldu. "Artık bu kadar da olmaz" dedi herkes. Sonra spor yorumcuları, eski hakemler, gazeteciler aynı fikirde birleşti: "Trabzon'a tarihi ceza yolda".

On maç diyen de oldu on beş maç diyen de çıktı. Hatta bir yıl men cezası verilmesinin daha doğru olacağını söyleyen eski bir hakemimiz de vardı. Yüce PFDK, kararını açıkladı. 4 maç ceza ve 915 bin tl para cezası. ilave olarak kişinin tahliye olması da cabası. 

Bir futbol müsabakasında istemediğin bir olay yaşanıyor ise bu senin için bir fırsattır. Bu olaya karşı öyle bir tepki koyarsın ki bir daha kimse bunu bırakın yapmayı aklına getiremez. Ancak spor kurumlarımız da diğerleri gibi geçiştirmeyi uygun gördü. Bu olay da böylelikle kapandı. Bunun iki büyük sonucu olacaktır. Birincisi artık böyle olayların yapılması normal olacaktır. Hatta bir daha yaşandığı zaman dört maçtan fazla bir ceza bile artık verilemeyecektir. Sahaya inip hakemi döven kişi hele bir tutuklanırsa ülke ayağa kalkacaktır. Bu tutukluluk hukuki değil. Derhal taraftarımız serbest bırakılsın. Yoksa olacaklardan biz sorumlu değiliz bile denecektir. 

İkinci olarak cezalar bu olaya göre şekillenecektir. Eğer siz bu kadar önemli bir maçta hakemin dövülmesini, bayrağın indirilmesini, direğin yıkılmasını görüp sadece dört maç ceza veriyorsanız bu bütün cezaların da aşağı çekilmesini doğuracaktır.

Mesela artık kırmızı kart gören oyuncu ceza almasın. Üç kırmızı kart görürse bir maç ceza verilsin. Çünkü bu oran bunu gerektirmektedir. 

Tek tesellimiz ise arkadan saldırıya uğrayıp darp edilen hakemin tutuklanmaması olmuştur. Buna da şükür diyelim bu hukuk çerçevesinde. Hak yerini buldu. 

 
Toplam blog
: 13
: 99
Kayıt tarihi
: 15.08.12
 
 

1992 yılında Erzincan'da doğdu. Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunudur..