Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bir projenin başarı garantisi para kazanmayı amaç edinmesi

Bir projenin başarı garantisi para kazanmayı amaç edinmesi
 

Kapitalistleri bunun için seviyorum işte; amaçları sadece para kazanmak, biraz da insan olsalar.

Topluma hizmet, istihdam yaratmak, çevre, dürüstlük ilkeleri bütün bunlar kulağa hoş geliyor ama sonunda yaptığım iş bana bir şey kazandırmayacaksa anlamı yok. Benim görevim dünyayı kurtarmak değil kendimi kurtarmak. İşsiz insanlar iş bulsun diye fabrika açılır mı? Bu kadar insan olmama gerek yok. Önce kendimi düşünmeliyim. Çok para kazanma düşüncem her şeyi halleder.

Ekonomi/üretim kapitalizmdir, bunun dışında ekonomi kanunu tanımam. Dürüst olmak şartıyla patron ekonominin tanrısıdır. Dürüst olursa patron olmaz yargısı var ama çalmaya gerek duymadan da çok kazanılacağını biliyorum!

Dürüst olmak kazanma azmini kıracaksa dürüst de olmasın. İyi bir işverenin eli kasasındadır. En çok yaptığı şey hesap yapmak ve para saymaktır. Ben bir iş yerine girince buranın gelişeceğini hemen anlarım. En faal departman muhasebe departmanıdır. İşveren borsa cetveli izler gibi her dakika firmanın karını zararını hesaplar.

Plan projede kazanmak istediğin para net olarak belirtilmelidir “Bu işten 10 milyon kazanacağım” Bütün planlar bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik olmalı. Parayı seven ve parayı düşünen insanların fakir olacaklarına kattiyyen inanmam. İşveren biraz acımasız olmak zorundadır. Genelde insanlığımız bize kaybettirir. Örneğin acıyarak eleman alınmaz. Düşüneceğin tek şey işe aldığın kişi amacını gerçekleştirmeye uygun mu?

Böyle durumlarda paragöz olmak işe yarar. Aynı zamanda cin olup çarpmak da gerekir. Rekabet savaşı dürüst bir savaş değildir. Bazen çok kazanmak için en iyisini üretmek yetmeyebilir. Ben aslında ekonominin piriyim. Ama insan olduğum için şirketler beni almadılar. Ve bence doğru yaptılar. Her daim cebindeki parayı sayan adamın cebindeki para bitmez.

Risk önemlidir ama risk anonim bir proje değildir. Arkasında kırk haramiler vardır ve onları yenecek kadar gücün yoksa kaybedersin. Risk şart derler, Allah kahretsin doğru söylerler. Kerim Korkut ekonomi sistemlerinde bu kaderi değiştireceğiz. Çünkü çok adaletsiz bir rekabet durumu. Büyük balık küçük balık gerçeği. Ne kadar güçlü olursan ol (en güçlü olmadıktan sonra) senden daha güçlü biri vardır ve seni yok eder. Ona abi dersin ama ekonomide başkalarına yaslanarak kazanmak mümkün değildir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..