Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Bir ülkenin bütünlüğü sınırlarıdır; harita değişmeden bölünmeden bahsedilemez

Bir ülkenin bütünlüğü sınırlarıdır; harita değişmeden bölünmeden bahsedilemez
 

Türkiye’nin bölünmesi konusunda çok spekülasyon var… Bölünmenin insanların yüreğinde ve beyninde gerçekleştiğini ne kadar yazarsak yazalım bölünme masallarının masal dedeleri halkı kandırmaya devam edecekler. Niyetleri belli; iktidarlarının garantisi milliyetçi duyguları ayakta tutmak.

Halkı soyanlar da bölünme şarkısı söylüyor… Bilmenizi istediğim bir şey var; biz eğer Türkiye halkı bölünmek isteseydik buna ordularınız bile mani olamazdı!

Ülke içindeki yangınlara bakmayın… Bunlar sizin demokrasisi olmayan evlerinizin ocakları… Biz bölünmek değil ki özgürlük istiyoruz; ikisi farklı.

Türk olsun, Müslüman olsun; tek millet…72,5 millet var bu ülkede, 72,5; ne tek milleti! Tek devlet de, tek vatan de; tek millet de noluyor!

Birkaç hainin dışında kimse sınırların değişmesini talep ediyor mu? İstedikleri özgürlük ama vermiyorsun. Yok kendini Türk hisseden Türkmüş de… Ne hissetmesi ya, ben Türk değilsem niye kendimi Türk hissedeyim… Menfaat vardır, kimliği erozyona uğramıştır falan…

Zorla milli birlik olmaz kardeşim…”Kürt-Türk kardeştir, ayıranlar kalleştir” Ayrımdan değil farktan bahsediyoruz. Sen bu farklılığı kabul etmiyorsun… Bayrağı ver eline, marşını söylet, okul kitaplarında onunla ilgili tek satır olmasın, ne kültür ne sanat dedesini atasını unutsun… Sonra kalk, “Kardeşiz!” Hadi ya!

Farklılıklar sizi korkutuyor; çünkü ruhunuzda demokrasi yok… Herkesi özgür ve serbest bırak, sınırlarda asker tutmana bile gerek kalmaz. PKK’yı affetme; çünkü kan döküyor, hain. Ama bence kendini de affetme; ön yargılarınla, tutucu fikirlerinle insanların özgür bir şekilde yaşama arzusuna engel oluyorsun!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..