Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Birleşmiş Milletler Saçmalığı!

Birleşmiş Milletler Saçmalığı!
 

Birleşmiş Milletler diye bir kurum var ve güya bu kurum; ülkelerin birbirleriyle olan sorunlarının çözmek üzere karar veriyor. Aynı zamanda çeşitli komisyonları ve aldığı kararlarla da sağlıktan, çocuk işçiliğe kadar hemen her konuda dünyayı ABD ve büyük birkaç ülke lehine her şeyden önemlisi de ABD adına dizayn etmeye yardımcı oluyor. Doğrusu da bu tabi.

Bu dünyada en geçerli yasalardan biri ve ülkemizde de bu konuyu destekleyen önemli söz ve argümanlar mevcut. “Ver Allah’ın verdiğine, sev Allah’ın sevdiğini, ağaç buldun dik, yemek buldun giriş, sopa gördün sıvış” gibi temel prensiplerin aslında gerçekte insanların karakteri olduğu mevzu menfaat olunca kişisel çıkarlar beslendiği sürece tüm dünyanın mazlumların seslerine kulaklarını kapattıkları ya da ABD ve ortaklarının lehine sadece adet yerini bulsun diye onay makamı olduğunu görebiliyoruz. Gelinen süreçte Birleşmiş Milletler ABD elindeki bir sopadır ve bu sopayı sözde adalet, sözde hukuk getirmek adına uydurduğu bir sopaya dönüşmesi, dahası ABD adına tescilli noter görevinde bulunması emperyalizmin, sömürü silahını yasal kılıfa sokmak adına kurgulanmış bir yapıdır.

Günümüz dünyasında hukuk adalet için değildir, hukuk dünyada güçlüye meşru görünüm kazandırmak amacıyla kurdun kuzuyu tepkilere uğramadan yemesi için kurda bahaneler üretme düzeneği ve sistemidir. Bunu dünyada en iyi uygulayan devlet ABD ve sopası BM’dir. Nasıl olmasın ki? Tasarladığı şeyin kendisine zarar vereceğini bildiği şeyi akıl sahibi bir ülke tasarlar mı? Bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Misal; hayvanlarla insanları ve ağaçlarla insanları karşılaştıralım. Her zaman insan haklıdır, çünkü diğerleri insanın mutluluğu için vardır. Ağaçlar insanlar için kesilebilir, hayvanlar iradeleri dışında öldürülebilir, bu gereklidir. Birleşmiş Milletler Afrika’daki insanın sorunlarının çözümünde yoktur. Mazlumların, mazlum olmalarının nedeni dahi kendini adalet timsali gösteren kuruluşların bizzat kendisinin olması tuzun koktuğunun en önemli kanıtıdır.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..