Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Bisküvili maden suyu mu?

Bisküvili maden suyu mu?
 

Bisküvili maden suyu mu?


Bir yerde oturmuş maden suyunuzu içerken, bu yeni üründen bir tane de çocuğunuza açın derim.

Neymiş bu yeni ürün? “bisküvili-portakallı maden suyu”.

Aslında bu ürün çok yeni değil ama çevremdeki çoğu kişinin bunu bilmediğini ve “Özge bunun tadı nasıl ya çok merak ettim? ” dediğini farkedince bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Hücrelerin sağlıklı olabilmesi ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için minerallere ihtiyacı var ve kan oluşumu, sağlıklı sinir fonksiyonları ve diğer birçok faaliyet için vücut mineralleri kullanır. Bunun yanında maden suyunda bulunan bikarbonat mide hastalıklarına iyi gelir. Her gıdanın saymakla bitmeyecek olan yararları maden suyu içinde geçerli. Ama her zaman dediğim gibi, “Her şey yerinde ve dozunda güzel.”

Tadı göreceli olsa da çocukların beğenecekleri bir hale dönüştürülmüş, mineraller açısından zengin bir ürünle karşı karşıyayız. Bisküvi aroması maden suyuna çok yakışmış ve piyasada meyve aromaları dışında böyle bir yenilik yapılması bence takdire şayan bir durum. Büyütmüyorum, basit bir şey aslında ama insan böyle değişikliklerle karşılaşınca hoşuna gidiyor.

Bisküvi-portakal aromalı maden suyu, tadıyla çocukların beğenisini kazanmakla birlikte maden suyunda bulunan birçok mineralin de vücuda alınması açısından önemli bir yere sahip. Büyüme çağındaki çocuklar; demir, çinko, kalsiyum, florür gibi minerallere ihtiyaç duyarlar ve maden suyunun içerdiği mineraller karşılaştırma yapıldığında nerdeyse sütün içerdiği minerallere yakın bir durumdadır.

Geçen yıl bu ürünü üreten fabrikayı gezmeye gitmiştik üretim sahası da oldukça temiz ve düzenliydi. Hayır hayır tabi ki reklam yapmak istemiyorum ve marka vermiyorum (hadi ordan). Size kalan tek şey biraz araştırıp bu tadı denemek.

Bu arada aynı bardaktan şişeden içmek zararlıdır, tadına bakayım diye kandırmayın ve yavaşça bırakın o çocuğunuzun maden suyunu, bir tane de kendinize açın.

Sağlıkla kalın!

Gıda Mühendisi- Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..