Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bitcoin ne olacak? Bitcoin 5000 dolar olur mu?

Bitcoin ne olacak? Bitcoin 5000 dolar olur mu?
 

Bitcoin


Bitcoin piyasalara sanal para olarak giriş yapmasının 8. yılında altın fiyatlarını 2ye katlamış durumda. Bir çok kişinin yeni yeni tanıdığı kripto para olarak adlandırılıyor. 2009 yılından itibaren yaygınlaşan bitcoin değerini günden güne artırıyor. İlk çıktığı sıralar birkaç 0.01 dolarlara bile alınabilecek olan BTC an itibariyle 2500$ seviyelerinde.

Bitcoindeki bu yükseliş insanlar bitcoinin adını duydukça devam edecek gibi görünüyor. Bitcoinin fiyat artışı tamamen kullanıcılar arası alış ve satışla klasik arz talep dengesinden kaynaklanıyor. İşlemci gücü karşılığında üretilebilen bitcoinde eğer güçlü bir makineniz varsa üretimin sınırı yok. Eskiden olduğu kadar kolay bir şekilde tek makine ile bitcoin madenciliği yapılamıyor. Birçok ülkede bitcoin mining çiftliği adı verilen bilgisayar ağları kurulmuş durumda. Birçok bitcoin üretimi halihazırda yapılmış durumda. Bu yüzden gitgide mining işi zorlaşıyor. İlk çıktığı sıralar 1 BTC üretmek çok da zor değilken şuan baya bi zorlaşmış durumda.

Bitcoin hakkında teknoloji guruları da yükselişin durmayacağına dair sözler söylediler. Örneğin dünyanın en zengin ismi ve teknoloji dünyasının lideri "Bill Gates" in; 'Bitcoin'in yükselişi engellenemez' şeklinde bir sözü var.

Bu şekilde devam ederse bitcoin belki de yıllar sonra çok aktif kullanılan bir para birimi olacak. Bilemeyiz.

Sizce bitcoin 5000$ olur mu?

Bitcoin hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

 

*** aşağıda güncel bitcoin fiyatlarına ulaşabilirsiniz.

BTC
 

Kur Değişim %
Bitcoin Dollar
  USD
2602.40 $ -18.10 -0.69%
Bitcoin  Euro
  EUR
2292.40 € -22.95 -1.00%

 

*** yatırım tavsiyesi değildir.

 

 
Toplam blog
: 50
: 3948
Kayıt tarihi
: 25.07.13
 
 

Özkan Ateş, 1985 İzmir doğumluyum. Kamu Yönetimi mezunuyum. Spor yapmayı, kitap okumayı, müzik di..