Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Bizim Hikaye’de Reha Özcan Efsane Yazdı

Bizim Hikaye’de Reha Özcan Efsane Yazdı
 

Hepimizin sabırsızlıkla beklediği Bizim Hikaye, Shameless ile ne kadar benzeyecek, ekrana nasıl yansıyacak… soruları ile merak ile bekliyorduk. Frank Gallagher, alkol bağımlısı, kötü baba diye nitelendireceğimiz, izleyicisi için çok önemli bir karakter. Frank, yaptığı onca pisliğe karşılık izleyicilerin sempati ile baktığı, hatta sevdiği de bir tip. İşler böyle olunca acaba bizim Frank, nasıl olacaktı?

İnanın Shamelles ile Bizim Hikaye’nin sadece konusu ve karakterleri aynı, başka bir benzerlik yok!

Bu kötü mü?

Tabiî ki hayır, zaten benim beklediğim de buydu!

Şimdi gelelim bizim Frank Gallagher’a yani Fikri Elibol’a:

Bizim Fikri’yi kimse ile karşılaştırmak istemiyorum. Çünkü o çok abartısız ve çok lezzetli bir karakter olduğu gibi bir de gerçek! Reha Özcan, kendi Fikri karakterini öyle bir oynadı ki; mimik, jest, tipleme tadından yenmez! Dönün şöyle bir etrafınıza bakın, evet çevreye…. Yakınınızda Fikri karakteri olmayabilir ama onu bir parkta, sokakta, yürürken geçtiğiniz arka mahallede görebilirsiniz. “İşte bu Fikri” diyebilirsiniz.

Reha Özcan, ilk bölüm performansı ile geleceğe ışık yaktı ve nasıl bir karakter ile gözgöze olduğumuzu bize bir kerede gösterdi. Şimdi “şaşırdın mı?” diye soracaksınız. Yok şaşırmadım!

Bu güne kadar Reha Özcan’ın ekranda hafızalarda kaldığı son dönem işleri Fikri’den çok uzaktı. Soğuk, mesafeli, karanlık tiplerdi. Oysa şimdi Fikri, bizim arka mahalleden!

Reha Özcan, bu karakteri içinden çıkartmakta zorlanmamış olmalı. Çünkü yılların kurt aktörü, başarılı yönetmeni olan Reha Özcan, bu karakteri yıllarca gözlemlemiş olmalı ve Fikri karakteri önüne geldiğinde de bir güzel Fikri’yi üzerine giymiş olmalı.

Fikri, aslında kızılacak şeyler yapıyor tıpkı Frank gibi… ama bizim Fikri abartmadan öyle mimiklerle karşımızdaki kızacağımız yerde bizi en azından tebessüm ettiriyor. Reha Özcan, aklında bir sürü tilki canlandıran Fikri’ye öyle bir hayat vermiş ki gerçeğin ta kendisi!

Alkışın çok olsun Reha Özcan!

Hayatta alkışınızın  çok olması dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..