Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

26 Mart '08

 
Kategori
Blog
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Yakamoz35 Murat Gülcek''

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Yakamoz35 Murat Gülcek''
 

''Yakamoz35 Murat Gülcek''


Burası ''Milliyet Blog Mahallesi,'' burada yaşar dostların en hası en hayırlısı.. Bu gece söyleşi gecesi, burada yaşanır çocukluğun en tatlı hatırası.

Hayırlı akşamlar dostlarım,
Hayırlı akşamlar Yakamozumotuzbeşim,

Yakamoz35 ''O artık KOCAMAN bir çocuk'' ama onun adı ''Murat Gülcek''

Sayın Gülcek,

Ne siz sorun nede biz size cevap vermek zorunda kalalım çünkü, biliyoruz ki sizlere karşı çok mahçubuz.. :(
Malum rötarlıyız.. Ama nasip buya, bu gece ansızın çıkıp geliverdik ve söyleşiveriyoruz işte.. :)

İyi si mi siz daha fazla KOCAMAN olmadan sizin çocukluğunuza hemencik misafir oluverelim diyorum?

Malum bütün mahalle şu an pür dikkat sizin çocukluğunuzu okuyor Murat Gülcek çocukken de yakamoz'muymuş diye merak içindeler?

İşte size o meşhuuurrr soru!

Sevgili Gülcek acaba nasıl bir çocuktu?

Ben aileme hiç laf-söz getirmeyen,saman altından su yürüten fırlama bir çocuktum.Çocukluk yıllarım hep kavga gürültüyle geçti.Dövmediğim çocuk,yemediğim dayak,kanamayan hiç bir yeri kalmayan bir çocuktum.

2 - Hiç unutamadığınız bir çocukluk anınız var mıdır?

Eskiden şimdi olduğu gibi pek oyun alanı yoktu.Yeni yapılan inşaatlar oyun parkımızdı bizim.İnşaatlara su ihtiyacı için büyük konteynerler koyarlardı eskiden.İçine suyu doldururlardı.Bizim vazgeçilmez havuzumuz olurdu tabii bu konteynerler yada depolar.İnşaat işçilerinin olmadığı zamanlar suyun içinde balıklar gibi yüzerdik.Yine öyle bir günde suyun içine atlayıp suyun dibinde en çok kim kalacak yarışması yapıyorduk.Bir iki kişiden sonra sıra nihayet bana geldi.İyi bir yüzücüydüm ve yeterince suyun altında kaldıktan sonra hızla yukarıya çıktım.Çıkar çıkmaz birde ne göreyim bir haftadır beni yakalamaya çalışan inşaatçı karşımda.Arkadaşlardan eser yok herkez onu görünce kaçışmış.Allah günah yazmasın inşaatçıda bir çirkin ki aynı korku filmi karekterlerinden.Onu karşımda görünce ve hızla kulağımı çekince korkudan altıma yapmıştım.Bereket havuzdaydımda benden başkası farketmemişti korkudan altıma kaçırdığımı :))) Bu olayı unutmam sanırım mümkün değil.

3 - İlk okulda öğrendiğiniz ve severek hatırladığınız bir okul şarkısı var mıdır?

Daha dün annemizin kollarında yaşarken.
Çiçekli bahçemizin yollarında koşarken.
Şimdi okullu olduk,sınıfları doldurduk.
Sevinçliyiz hepimiz.Yaşasın okulumuz.
En iyi bildiğim ve en çok beğendiğim buydu.

4 - Çocukluk arkadaşlarınızın arasında ilk aklınıza gelen kimdir?

Yasemin Kahvecioğlu’dur.Şimdi evlendi soyismi değişti tabii.Aynı zamanda karşı komşumuzdu.Kardeş gibi aynı ev,aynı mahalle,aynı oyuncaklar,aynı okul,aynı sınıf ve sırayı paylaştık.İlk aklıma gelen ondan başkası olamaz.Görüşmeyeli bayağı oldu.

5 - Mahalledeki arkadaşlarınızla hangi oyunu daha severek oynardınız?

Ben tam bir futbol düşkünüydüm.Bütün gün top oynasamda eve geldiğimde mutsuz olurdum.Fakat onun yanında bizim buralarda meşe derler bazı yerlerde bilya yada misket diye geçiyor sanırım.O oyunda üstüme yoktu.Halen o günlerden kalma 1500 tane meşem var.Bir valiz dolusu ve hala saklıyorum hatıra olarak.Oğlum olsaydı ona verecektim ama bir kızım var.Yinede saklamaya devam ediyorum ne olur ne olmaz daha yaşımız genç.

6 - Hangi komşunuzu sevgiyle hatırlıyorsunuz ve sizi komşunuzu sevmeye iten sebep neydi?

Görsen teyze ve eşi Necati amca vardı mahallemizde.Hep onları yakın hissetmişimdir kendime.Necati amca rahmetli oldu uzun bir süre önce ama Görsen teyze sanırım hala oğluyla beraber oturuyor.Onların izinide annem sayesinde buluyorum.Hiç birimiz artık birlikte yaşadığımız mahallelerde yaşamıyoruz.Hayat tarzlarının bize yakın olmasından dolayı sanırım onları hala sevgiyle hatırlıyorum.

7 - Çocukken en çok neyi hayal ederdiniz?

Çocukluğumda en çok zengin biri olmayı hayal ederdim.Küçük yatırımlarla büyük işler yapmaktı hayalim.Hep etrafımdaki durumu iyi olmayanlara yardım eder onların daha iyi geçinmesine katkılarda bulunurdum hayalimde.Fakat olmadı ama hala umudumu kesmiş değilim.

8 - Çocukken en çok sizi neler korkuturdu?

Çocukluk işte korktuğum bir şeyi hatırlamıyorum.Fakat şimdi aklıma geldi,lala dediğimiz dilsiz bir çingen palesi vardı ondan çok korkardım.Salyaları falan akardı ve beni korkuturdu.Hatta yolumu değiştirirdim beni görmesin diye :)))

9 - Çocukken okuduğunuz ve etkisinde kaldığınız bir kitap var mıdır?

Çocukken okuduğum kitaplar arasında Kemalettin Tuğcunun “Bir Köpeğin Anıları” kitabını çok net hatırlıyorum.Birde sevgili babamın evde yaklaşık 20 cilt “Kara Murat” ve “Kara Oğlan” çizgi roman serüvenleri vardı.Onları okumayı çok severdim ve tüm ciltleri okudum.

10 - Çocukluğunuzda gönül hoşluğuyla yaptığınız bir iyilik hatırlıyor musunuz?

İyilik mi ? Vallaha hiç hatırlamıyorum ve yaptığımıda sanmıyorum.İyilikle pek aram iyi değildi o zamanlar :)))

11 - Büyüklerinizin size tembihlediği en az üç(3) nasihatı saymanızı istesek bunlar neler olabilir?

1- Aman kimsenin sözüne inanma seni kaçırırlar.

2-"Yalan söylersen Allah Baba seni taş eder.”Heykelleri göstererek bak bunlarda eskiden insanmış yalan söylemişler böyle olmuşlar.”

3-Birde rahmetli babam sık sık tembih ederdi.Nereye gidersen git ama mutlaka oradakilere selam ver."Fakat baba kimseyi tanımıyorum ki ! Kime selam vercem."-"Selamün Aleyküm diyeceksin".Ondan sonra seni tanıyıp tanımadıklarını görürsün.Sen Allah'ın selamını ver almayanın günahı kendi boynuna"derdi.

12 - Ailenizin size getirdiği yasaklardan hangisine daha çok tepki verirdiniz? Neden?

Babam akşam yemek saatinde herkezin sofrada bulunmasını isterdi.Yemek yemesek bile sofraya oturup ailemizin birlik beraberliğini bozmamamızı isterdi.Özellikle yaz aylarında gündüzleri çok sıcak olduğu için oyun oynayamıyorduk.Tam akşam üzeri sokakta oyun oynucaz babam eve geldiği için yemek saatide beraberinde gelir hadi murat içeri.Bütün çocuklar oyun oynuyor ben içeriye giriyorum.O zaman ki aklımla bu karara çok gıcık oluyordum.Boykot amacıyla bir çok kez yemek yemedim ve babama küstüm ama bana hiç bir yararı olmadı.Şimdi ise ailemize aşıladığı o birlik beraberlik duygusu için babama minnettarım.Nur içinde yatsın benim canım babacığım.

13 - Hangi oyuncağınızı özleyerek hatırlıyorsunuz?

Babam İzmir Tepecik doğum hastanesinde ambulans şoförüydü.Bir gün bana kurmalı,sesli bir oyuncak ambulans almış.Onu gördüğümde o kadar mutlu olmuştum ki.Şimdi bile hatırladığımda yüzümde tebessüm oluştuğunun farkındayım.Ömrü pek uzun olmamıştı ve ablam bana kızarak ambulansı arkamdan fırlatıp kırmıştı.O günlerden beri ablama kızar ve o oyuncağımı özlemle hatırlarım.

14 - Uçmak mı? yürümek mi? yüzmek mi?

Uçağa bindim ve havada olmak gerçekten çok zevkli.Fakat hep içimde bir düşermiyiz acaba sorusu oldu.İzmir'liyim ve yüzmek bir tutku benim için.Çok seviyorum ama yinede denizde kendimi pek güvende hissetmiyorum.Yürümeyi ise oldum olası sevmedim.Fakat ayaklarımın karaya basıyor olması yinede beni çok mutlu ediyor.

15 - Küresel ısınmayla mücadele için, bizlere örnek olacak ne gibi alışkanlıklarınız var?

Özellikle elektrik ve su konusunda çok hassas davranırım.Nerde olursam olayım gereksiz elektrik ve su sarfiyatına izin vermem.Onun dışında pek bir şey yaptığım söylenemez.

16 - Aile dendiğinde sizin aklınıza ne geliyor?

Öğretici,mantıklı,dürüst,evde sözü geçen bir baba.Saygılı,sevecen,cana yakın bir ana.Mutlu,neşeli,kibar,afacan,arkadaşçasına kardeşler.Hepsinin bir arada olmasından dolayı sıcacık olan bir yuva.

17 - Ailece bir araya geldiğinizde (sizin ailenize has) geleneksel olarak yapılan (olmazsa olmaz) hangi yemekler olur o an sofranızda?

Annem yemek işinde çok ustadır.Ne yaparsa yapsın herkezce çok beğenilir.Onun için yemek olayına pek takılmaz bizim aile.Fakat yinede bana göre en has yemekler İzmir Köfte,Soğanlı Etli Göveç,Yaprak Sarması,Ispanaklı yada Karışık Otlu Kol Böreği soframızda mutlaka bulunan yemeklerdendir.

18 - Yapmayı ya da yaşamayı isteyip de gerçekleştiremediğiniz içinizde ukde kalan bir şey var mıdır?

Yıllarca top peşinde koştum.Hiç bir şey beni futbol oynamak kadar mutlu etmiyor.İzmir'de birçok kulüpte futbol oynadım.Futbolcu olmaktı tek hayalim.Çok yetenekliydim.Gittiğim her yerde başarılı oldum.Taa ki meslek lisesini kazanana kadar :((( ….Tam gün okul hayatı bütün futbol hayatımı ve ümitlerimi bitirdi.Futbol bu kadar gelişmemişti o zamanlar.Babamda sanat sahibi olmamı istiyordu.Mobilya Dekorasyon Bölümü mezunuyum.Fakat beni futboldan ve hayallerimden kopardığı için mesleğimi hiç sevmedim.Mezun olduktan sonrada hiç bu mesleği yapmadım.Futbol ve futbolculuk benim içimde bir ukde olarak kaldı.Hala daha o okula gittiğim için kendime ve babama kızıyorum.

19 - Hangi mevsimi seversiniz?

Dört mevsimi de seviyorum desem klasik bir cevap mı olur acaba.Kışın yağmurunu,çamurunu,karını.Yazın güneşini,sıcağını,denizini.Sonbaharın solmuş yapraklarını,ayazını.İlkbaharın pırıltısını,papatyasını seviyorum.Fakat ben yaşamayı çok seviyorum.Mevsimler yaşamımın içinde.

20 - Elinizde olsa gelecek nesillere faydalı olacak neler yapmak istersiniz?

Elimde olsa Atatürk olmak isterdim.Onun gelecek nesillere bıraktığı bu ülke gibi bende gelecek nesillere birlik beraberliği olan güçlü bir ülke bırakmak isterdim.


Sevgili Gülcek,

Bu söyleşi için, size ne kadar teşekkür etsek azdır efendim.. Özellikle de bizi sabırla beklediğiniz için.. Biz size ve yakınlarınıza en gönlünüzce sağlık huzur içinde ama kimseye mahçup ve de muhtaç olmadan yaşabileceğiniz bir ömür diliyoruz.. Sizi seviyoruz.. Dostluğunuzu kardeşliğinizi seviyoruz.. İyi ki söyleştik.. :)

Evet. Yakamoz35 (Murat Gülcek) o bir İZMİR'Lİ http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=827599 KOCAMAN olmuş halinede misafir olalım mı ne dersiniz? :)

''Melekler yüreğinizden öpsün Sevgili Murat Gülcek''

Sevgimiz saygımızla.

''Milliyet Blog Ailemiz''


Evettt artık bütün dünyanın da bildiği gibi, :) ''Onlar KOCAMAN Çocuklar'' adı altında ''Milliyet Blog'da'' siz dostlarımızın da nazik katılımlarıyla, söyleşiler yaptık.. Biz bu söyleşileri e-posta yoluyla gerçekleştirdik ve sizlerinde bildiği gibi, biz bu söyleşileri hazır ettikçe yayınlıyoruz!

Konuyla ilgili blogumuz: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76762
Konuyla ilgili ilk blogumuz! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=52260

Söyleşiye katılan dostlarımızın isimleri ve söyleşi linkleri:

Alev Meisel (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81365
Celal Çelik (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90208
Aydın Sevinç(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82411
İlyas Bayram (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84955
Zeynep Gülay Kibaroğlu (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101023
Ufaklık (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90406
Kwan Yin (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86021
Aydın Tiryaki (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79270
Sema Çürük (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92141
Muzaffer Cellek (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98929
Vakayinüvis ''Gülname Kurtgöz''(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=78875
Ali Gülcü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87829
Ohannis(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=7960717
Özgün Kaplama (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81520
September1özlem (Özlem Gürlük) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93157
Mehtap Erel(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80828
Talip Bölükbaşı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92950
Metin Özkaya (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84083
Okan Tınmaz(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80033
Coşkun Karabulut (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85479
Murat Ertaş (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102648
Ahmet Balcı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88021
Pirmete(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80439
Faruk Sürener (Tarik) (söyleştuk) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82830
Ahmet Yılmaz (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93521
Alaattin Bender (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88520
Yakamoz35 (Murat Gülcek) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100328
Arif Öğütçü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88956
Shalimar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99406
Savaş Şakar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=91485
Ahmet Üstündağ (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93877
Alyoşa Hülya Gülcek (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109649
Emoş (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132072
Akar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=133578
Dilek Ç. (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144134

Göstermiş olduğunuz sıcak ilgiye ve de değerli katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum..

Gönül notum:Efendim. Eğer aklınıza ve yüreğinize neden hep aynı sorular diye, bir soru işareti düşmüşse Kİ
düşünmüşüzdür mutlaka ''hayat hep aynı'' ama biz canlılar farklı zamanlarda dünyaya geliyor, farklı duygular hissediyor ve farklı hayatlar yaşıyoruz...

''Hayatın soruları aynıdır. Çünkü; yanıtları farklıdır. Bizler o farklılıkta saklıyız..''

Söyleşi Yönetmeni: Çingen Sabiş.

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..