Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '08

 
Kategori
Blog
 

Son şansımız olabilir !

Son şansımız olabilir !
 

http://www.haberaktuel.com/Yasayan-son-gazi-Sekip-Birgolun-degerini-bilmiyoruz-haberi-121324.html


Değerli Milliyet Blog dostları

Yoğun bir haftayı daha bitirdik. Geçtiğimiz haftaya

-Aysun KAYACI'nın malum demeci,

-Şampiyonlar Liginde Fenerbahçe'nin son galibiyeti,

adeta damgasını vurdu. Sayısız bloglar yazıp, yorum ve sorularda bulunduk, bu konular ile ilgili özenle resimler seçip birbirimizle paylaştık ve paylaşmaya devam ediyoruz.

Ancak geçen hafta gözlerden kaçan bir önemli haber daha vardı ülkemizde;

Yazılı ve görsel basının bizlere Kurtuluş Savaşı'nın yaşayan son gazisi olarak duyurduğu Yakup SATAR'ı kaybetmiştik. Bu haberi ben ve bir kaç arkadaşım sizlerle paylaşma ihtiyacı duyduk. Özellikle birtakım isteklerde bulunduk ve Fransa'nın son gazisine uygulamış olduğu yaklaşımı vurgulamaya çalıştık. Nihayetinde yaşarken 260.YTL gazi maaşı ile onurlandırdığımız Kurtuluş Savaşı askerimizi hükümetten bir adet Bakan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir adet Korgeneral düzeyinde katılım ile toprağa verdik.Şimdilik Yakup SATAR olayına burada bir nokta koyup yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kurtuluş Savaşında görev almış bir Gazi'nin daha hayatta olduğunu meydana çıktı ;

Emekli Albay Mustafa Şekip BİRGÖL.(Haberin linkini asağıda sizlerle paylaşacağım.)

Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl, Kozyatağı'ndaki evinde 12 yıllık ikinci eşi Ayşe Birgöl, kızı İpek ve damadı Bekir Artunç ile birlikte yaşıyor. Üsküdar 1903 doğumlu yani 105 yaşında edindiğimiz bilgiler teğmen rütbesiyle atıldığı savaşlar arasında Büyük Taarruz'unda bulunduğu, Yunan İzmir'den denize döküldükten sonra çeşitli isyan, ayaklanma ve çete savaşlarının bastırılması görevlerini üstlendiği 1952 yılında ise Albay rütbesi ile emekli olduğu şeklinde.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker BAŞBUĞ'un, 3 yıl önce 1. Ordu Komutanı olduğu dönemde, Birgöl'ün adresini tespit ettiğini sonrasında ziyarette bulunduğunu ve daha sonra telefon görüşmeleri ile hatır sormaya devam ettiğini memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz.

Gelinen bu noktada benim önerim ;

Önce 3200 adedi aşan blog yazarı kadrosu ve editörleri ile Milliyet Blog ailesinin, MİLLİYET GAZETESİ önderliğinde medyanın desteği ile Gazi Yakup SATAR'a yapamadıklarımızı şu anda yaşayan son Gazi olarak tespit edebildiğimiz Mustafa Şekip BİRGÖL için günü geldiğinde yapabilmemiz.

27.09.2007'de kayıt olduğum ancak Şubat 2008 tarihinden itibaren yoğunlaşabildiğim Milliyet Blog ailesinin neler yapabildiğini araştırdım ve bizzat gördüm.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emaneti olarak devraldığımız ülkemizde ;

-Artık üzerimize düşeni yapalım,

-Fransa örneğini çok dikkatli inceleyelim,

-MB Hatıra Ormanı ve MB yangın söndürme uçağı konularında gösterdiğimiz duyarlılığı lütfen bu konuda da tekrarlayalım.Sayın Talip BÖLÜKBAŞI çok güzel bir örnekleme ile" Uçak kampanyamız için herkes bir blog yazsa bu konuda 3000 adet blog yazılmış olur" demişti.

Hepinizden gelecek değişik öneri ve destekler için şimdiden teşekkür ediyorum.

Haber aktüel'in konu ile ilgili linki http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=121324&uniq_id=1207784389

Benim yazmış olduğum bloglar :
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101902
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102110


Sayın Editör'ün dikkatine 17.Nisan.2008/Saat 14.30 'de yapmış olduğum ektir ;


Gazi'mizin adresinin tespit edilmesi amacıyla bugün Kozyatağı Mahallesi Muhtarlığına tarafımızca başvuruda bulunulmuştur.Muhtarlıktan alınan bilgi ; "Değerli Gazi'mizin sağlık sorunları ve yetkinlik kaybı gibi gerekçelerle kesinlikle ziyaret kabul etmediği" şeklindedir.

Bilgilerinize sunarım.


 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..