Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bir pratik ziyafet daha: piliç ızgara

Bir pratik ziyafet daha: piliç ızgara
 

Bir süre önce kaleme alıp, sizlerle paylaştığım; çok kısa sürede hazırlayıp, sofraya koyabileceğiniz bir lezzet pınarını anlattığım "Pratik Ziyafet:Sucuk Şiş" başlıklı yazım gerçekten de çok ilgi gördü. Bu durumdan bazı çıkarımlar yapmam çok zor olmadı benim için. Öncelikle düşüncem odur ki günümüz tarz-hayatının pek tabii ve kaçınılmaz sonucu, müthiş bir zaman fukaralığı olarak kendini göstermekte. Adeta her birimiz, çocuğumuz, yaşlımız koştura koştura yaşıyoruz hayatı. "Haydi gelin, herşeyden uzakta, ıssız bir adada bir hafta yaşayabilirsiniz, kafanızı dinleyebilirsiniz" dese birileri, mal bulmuş mağribi gibi atlayacağız üzerine teklifin.

E yemek, damak, mide konuları ise eminim ki bir çoğumuzun olmazsa olmazları. Can boğazdan geliyor öyle değil mi? Oradan da gidiyor ama şimdi işin o kısmını fazlaca düşünmeyeceğiz. O halde pratik, şöyle hemen vücuda getirilebilecek ama lezzetli, tabiri caizse oturaklı, okkalı yemeklere ihtiyacımız var, kesin. Bazılarımız, bu ihtiyacını hazır yemek ya da meze satan yerlerden ya da lokanta/restoranlardan da giderebilir pek tabi ki ama nereye kadar? Hele bir de mutfağınızda kendi yaratıcılığınızı konuşturup, farklı lezzet tabakları koyuvermeye başlarsanız mutlu sofralarınıza iflah olmaz bir hastalığa tutuldunuz demektir.

Sucuk şiş yaptığımız geçen gün aniden misafirimiz gelmişti, bugün de eve geç gittik ama ne yiyeceğiz derdi bizi germeye başladı bile. Lütfen telaşlanmayınız. İşte, yine en fazla yarım saatte hazır edebileceğiniz bir uhrevi damak tadı daha:

En tazesinden, yiyeceğiniz miktarda piliç pirzola alıyorsunuz. Eve gelir gelmez ilk iş olarak sarımsakları ezip piliç etlerinin üzerine ilave ediyoruz. Yine zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kara dağ kekiği, fesleğen ve hardalı da etlere terbiye edip, derin kabımızın içinde bir süre elimizle yoğuruyoruz. Etler bir süre dinlenirken diğer yandan domatesleri dörde bölüyor, yeşil biberlere bıçakla yarıklar açıyor ve onları da tuzluyoruz.

Elektrikli ızgaramız tam olarak kızdıktan sonra etleri, domates ve biberlerimizi koyuyor ve her iki taraflarını da nar gibi kızaracak şekilde pişiriyoruz. Izgaramız olurken diğer tarafta da çok az makarna haşlıyor ve salçalı, sarmısak ve soğanlı, haşlanmış makarna sulu ve bol baharatlı sosumuzdan yapıyoruz.

Serviz tabaklarımıza piliç pirzolalarını, ızgarada pişmiş domates ve biberleri, müthiş soslu makarnamızı ve süs biberi turşularımızı dekoratif olarak koyuyor ve servis ediyoruz.

Yanında ne içersiniz tabi ki size kalmış ancak ben bu tabağın eşlikçisi olarak buz gibi kola ya da bira veyahut da beyaz şarap önerebilirim.

Tavuğun derisi ve gerisi en lezzetli ama bir o kadar da en zararlı bölgeleridir. Tercih size kalmış, afiyet olsun efendim.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..