Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

23 Nisan '08

 
Kategori
Blog
 

THK'nun Yangın Teyyaresini yazıyom(!)

THK'nun Yangın Teyyaresini yazıyom(!)
 

''İstikbal Göklerdedir'' Kemal Atatürk


''Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan''

THK Yangın uçağı alım kampanyasıyla ilgili MB'da kimler varsa hepisi bu konuyla ilgili bir blog yazdı..

Günlerdir göz ucuyla Rana abacımı kollarım, yangın uçağıyla ilgili bütün blogları okur, sonrasında da alır onu bir düşünce ki sormayın.. Zenci zenci düşünüp durur.. Ehh artık dayanamadım sordum..

- Mari kız Rana abacım. Bu yangın uçağıyla ilgili herkesçikler bişiler yazdı.. Sen anca sütçü beygiri gibi düşünürsün. Millette senden bir şeyler yazmanı bekler, sen hala oralı değilsin. Ne iştir bu?

- Kolaysa sen yaz çingenem. Benim vardır bir bildiğim beklerim!

- Sayımı dersin kız Rana abacım, tam da ''iznin olursa ben yazabilir miyim?'' diyecektim.. Hem bilir misin bu konuyla ilgili en hakiki bloğu Sevgili Ümit Culduz Ağabeyim yazdı ve tozuttu ortalığı..

- Ne kadar da safsın be anacım.. Evet. Senin de dediğin gibi, Sayın Culduz ancak ortalığı tozuttu..

- Bana bak abacım.. Eğerim bir saf varsa oda sensin ve senin gibiler. Hiç biriniz anlamadınız Ümit Ağabeyimin bu kampanya için, neleri göze aldığını.. Hepiniz üzerine çullanırsınız adamcazın, bütün negatif elektirinizi yüklenir boş yere, hiç düşünmezsiniz en çok onun bloğu ses getirdi bu kampanya için.. Reklamın iyisi kötüsü olmaz bilmez misiniz?
Vallayım ben şunu anlamışım, sizler bi halttan anlamazsınız.. Halbukim Ümit Culduz Ağabeyimin yangın uçağı alımıyla ilgili yapmaya çalıştığı işi, ben hemen çakozladım.. Yani demek isterim ki onun düşündüğü ve uyguladığı ''strateji'yi'' benden başka bir Allah'ın kulu çakamadı gitti.. Yalan mı? O İRONİ YAPAR SİZE BRE.. Nasıl da hemencecik unutursunuz ve sonra da köpürürsünüz birbirinize..

- Nası yani?

- Abe nası düşünmezsiniz aksi yönde sinirlendirir insanları, sonacıma da üzerine çeker bütün negatif tepkileri, millette haklı olarak ona kızıcak sona da inadına yardım yapacak, katkı sağlayacak bu işe.. Hepsi yorumlarını elcazlarına aldıkları gibi doğrucana, Sayın Talip Bölükbaşı Komutanın bloguna gitçekler..
Nemi yapmana?
''Ya ya ya, şa şa şa Bölükbaşı Bölükbaşı sen çok yaşa'' demene..
Kaç babayiğit yapardı ve bu tür bişi düşünürdü hıımm?

Hem Atatürk 1939, Cumhuriyet Bayramı Açılış Konuşması'nda ne demiş biliyor musun?

Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir doğma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum.

Benim manevi mirasım BİLİM ve AKILDIR. Demiş..

İşte bunun içinde Ümit Abim bu işte aklını farklı yönde kullanmıştır.. Çünkü;bizim milletimiz, hiçbir zaman için, Atatürk'ün bıraktığı hiçbir mirasa gerektiği şekilde sahip çıkmamıştır..

Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.

Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur.

Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır.

Benden sonra benim benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.

(Kemal Atatürk)

Şimdi anladın mı neden Sayın Ümit Culduz, Sayın Talip Bölükbaşı'nı güya karşısına almış gibi, THK'nu sorgulamana kalkar?

- Peki, Talip Bey nasıl karşıladı bu sorgulayışı?

- Nasıl olacak, aynen bizim büyük Ata'mızın dediği gibi, ''Bilimin ve Aklın'' ışığında Ümit Beyi haklı bularak cevapladı.. Yani en şaffaf haliyle, olduğu gibi. Aynısının tıpkısıyla..

Yani Rana abacım, Ümit Bey, en tabi haliyle yanında olacağı bir kampanyanın ne kadar ciddi ve gayrı ciddi olup olmadığını anlaması için, önce araştırıp soruyor.. Talip Beyde önderlik edeceği bu kampanyayı en ince ayrıntısına kadar, kampanyaya sahip çıkacak olan bizlere gayet açık ve net olarak anlatıp cevaplamıştır.. Bu memlekette böyle aydın bireyler oldukça bu milletin sırtı hiçbir zaman yere gelmez ve ormanlarıda yangın yüzü görmez..

Atatürk ne demişti yukarıda!

''Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor.''

İşte bu yüzden, daha fazla vakit kaybetmeden THK'na, bu defa, eskisinden daha fazla sahip çıkarak, bu işe köstek değil de ön ayak olarak, vicdanlarımızı da yoklıyarak ''yangın uçağımızın'' parasını bir an önce toplayalım ve uçağımızı tez vakitte alalım diyorum!

Biliyor musun Rana abacım, bence uçağın lastiklerini Sevgili Ümit Culduz Bey alacak.. :)

Bu arada unutmadan söyliyeyim, yangına hani su sıkarlar ve söndürürler onunla, adına hortum derler, işte onuda ben alacam inşallah. :)

- Sabiş, şimdi ne yapıyoruz sen onu söyle?

- Maddi ve manevi desteğimizi asla esirgemiyoruz.. Neden ve kimlerden mi esirgemiyoruz? Vatanımızdan ve evlatlarımızın geleceğinden.. Eğerim ki çocuklarımızın geleceğini çalıp çırpıp yakarsak, öyle bir beddua alırız ki arkamızdan sonacıma da hiç rahat yatamayız kabircazımızda..

Hadi hadi, daha ne toplaşır durursunuz.
Dağılın dağılın hadi..
Herkes doğruuu Halk Bankasına para yatırmana.

Bu kampanyaya yapacağınız yardımlarla ilgili gerekli bilgiler!

THK Muhasebe Müdürlüğünce belirlenmiş ve Milliyet Blog aracılığıyla yardımda bulunucakların Türkiye'nin her yerinden, Halk Bankası Anıt Şubesi'nde açılmış olan, 1925 numaralı THK Yangın Uçağı Kampanyası Hesabına yardımlarını yatırabileceklerdir.. İnternet ortamında bu kampanyaya katılacak olanlar ise;şube kodu olarak 411'i girmeleri gerekecektir.. THK Yangın Uçağı Kampanyası, hesap numarası olarakta, 1600-1925 girilecektir.. Yardımlarımızı yatırırken, yada internetten EFT yaparken isminizi ve isminizin hemen yanında parentez içinde ''Milliyet Blog'' unutmamanızı anımsatırım.. (Yardımlarınız için hiçbir havale ücreti alınmıyacaktır.

Kaynak: ''İSTİKBAL GÖKLERDEDİR''
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=97741


Evet. 2. İnönü Toplantısına Sevgili Ümit Culduz Ağabeyim gelirse ki GELECEK ben bunu şimdiden hissediyorum, Rana Abam da bana söz verdi İnönü'ye benide getirecek hemde planörle uçmana :)))
Ayyy şimdiden heyecan yaptım..

Unutmak yasak!
THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden ''yangın'' yazıp, 3919'a gönderin.. Bedeli 6 YTL'dir. Ülkemize katkısı yemyeşil ormanlar..

Unutmak yasak!
Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK'na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da rejimin ve Cumhuriyetin Kurumlarına sahip çıkmaktır..

Gönül notçazım: Abe Talip Bey Komutancım, az bekleyesin beni nereye gidersin? Sana bişicik süleyeceğim ama çok utanırım.:(
Acaba diyorum! Alacağımız bu yangın uçağına ''MELEKLER YÜREĞİNİZDEN ÖPSÜN'de'' yazdırır mısın be komutanım amiralim..?
Yanıbaşçazına da ''çingen Sabiş'' diye..
Yok yok vallayım olmaz.. Bu defa bende öpçem meleklerle efsane yüreciğinden..

Gönül notçazım: Abe Ümit ağabeyim, şimdi de sana seslerim.. Sayı ya, sen neden bana Alamanya çukulatası yollamazsın? :(

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Gönüllü çingeneniz.. :)

En hakiki gönül notçazımı nasıl da unutmuşum beya :(

Çocukların ve ''Onlar KOCAMAN çocukların'' cümlesinin ''23 Nisan Çocuk Bayramı'' mübarek olsun..

Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan.


 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..