Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '08

 
Kategori
Blog
 

Benim aradığımı kolay bulacaksınız. / 2-6

Benim aradığımı kolay bulacaksınız. / 2-6
 

Dev heykellerin ve anıt mezarın yanı sıra, dünyanın en muhteşem gün doğumu ve gün batışını seyredin.


Blog yazarımız sevgili Erol Işık "Bilim bakalım o kim? 2/5" güncesiyle serinin en kolay bulmacasını sordu :) Blog resmi olarak Dan Brown'ın 'Da Vinci Şifresi' kitabının kapağını ekleyen sevgili Işık "Kitabı okumuş, filmi seyretmiş olanlar şıp diye çözecek" diyordu. Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan The Da Vıncı Code (Da Vinci Şifresi) filmini izlemediğim gibi romanı da okumamıştım.

Aslında kolaydı ancak Kwan Yin'in daha önce hangi isimle yazdığını bilmiyordum.

(F e b) harfleri yazarımızın adı ise o zaman; Ali, Eda, Ela, Can olabileceği ihtimali ile 673 blog yazarımızı teker teker taradım. İkinci ipucunu vermeseydi bulamazdım.

Bu bulmacayı çözmekle Dan Brow'ın "Da Vinci Şifresi" hakkında yeterli bilgi sahibi oldum. Yazarın, başlayıp yarıda bıraktığım 'Dijital Kale'si evde, kütüphanede. Uygun bir zamanda kaldığım yerden devam ederim.

Bulmacalar; boş zamanlarımızı değerlendirdiği gibi sonuçta bir şeyler öğrenmemize katkı da sağlayabilir.

Daha önceki bulmacalarda aradığımız blog yazarımızın özelliklerini ipucu vererek bilinmesine yardımcı olunmuştu. Bulmanızı istediğim arkadaşımızın da güzel ve bilinen özellikleri var tabi ki. Onlardan bir kaç tanesini yazsam kolayca bulabilirsiniz. O nedenle farklı konular, farklı bilgiler vererek O'nu bulmanız yardımcı olacağım.

Sayın Sabiha Rana çok güzel bir seri başlattı ve sürdürüyor. Onlar KOCAMAN çocuklar, çok doğru. Bir zamanlar çocuktuk ve hep öyle kalsaydık ne iyi olurdu. Dert yok, tasa yok. oyun var, okul var, öğrenmek var. Çocukken her birimiz farklı mesleklere karşı aşırı ilgi duymuşuzdur. Herkesin içinde, olmayı istediği bir meslek vardır. Benim de öğretmen olmak içimde bir ukde olarak kalmıştır.

Ülkemizin bir çok yerini, askerlik, meslek, akrabalarımı ziyaret, geziler ve diğer nedenlerle dolaştım. Gene de
merak ettiğim, gezip görmek istediğim yerler var. Erzurum'a geçen sene gerçekleştiremediğim araştırma gezimi ve tezimi :)bu yaz tamamlamak istiyorum. Daha başka gitmek istediğim yerler arasında askerliğimi yaptığım Adana'yı bir kez daha görmek isterim. Adana'ya kadar gitmişken, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır'a uğramamak olmaz.

Böylesine geniş bir coğrafyayı içine alan bir gezi-tur düzenlense ilk katılan ben olurum. Bu illerimizde gezip göreceğimiz o kadar güzel tarihi yer ve doğal güzellikleri, yöresel yemek ve tatlıları var ki...

Adıyaman'ın (Yuvalama veya Yuvarlama da denilen) ekşili köftesini,
Diyarbakır'ın kaburga dolmasını,
Gaziantep'ın mercimekli köftesini(malhıtalı),
Hatay'ın künefesinin yanında Kahramanmaraş'ın döğme dondurmasını,
Şanlıurfa'nın şıllık tatlısını yemezsek gezimiz tamamlanmış sayılmaz.

Bunların yanında Adana'nın şalgam suyu da iyi gider, hani.

İlgisiz de gelebilir, şaşırtıcı soru da olabilir ama gene de bir araştırın, öğrenmenizde zarar olmaz.

Trabzonspor'un "Siyah İnci"si İbrahim Yattara bu sezon Türkiye süper liginde kaç gol atmıştır?

1996 yılı yapımı "The Rock" filminde, Sean Connery, Nicolas Cage ve Ed Harris başrolleri paylaşmışlar. Bu üç aktörden hangisi ünlü yazar Ian Fleming'in sinemaya aktarılan "James Bond" filmlerinde oynamıştır?

Bu kadar açıklayıcı bilgilerden sonra, aradığım blog yazarımızı kolayca bulacağınıza eminim.

resim: www.corinox.wordpress.com'dan alınmıştır.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..