Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '06

 
Kategori
Müzik
 

Mucize nağmeler

Mucize nağmeler
 

Gönül telimizi titretenlere, yürek çırpıntılarımızı dalgalarca coşturanlara ve göz pınarlarımızı bir kere daha çağıl çağıl çağıldatanlara helal olsun. Aşkolsun.

Geçtiğimiz hafta piyasaya öyle bir albüm çıktı ki bizim gibi titrek kalpli ve sulu gözlüleri savurdu attı hazan yaprakları gibi. Çalışmanın ismi: Mucize Nağmeler. Rec By Saatchi'den çıkan albümün yapımcısı Ercan Saatçi, müzik direktörü ise Reha. Yeni Rakı ise sponsor olmuş. Çok da iyi yapmış vallahi, kesin, satışları ciddi miktarda artmıştır.

Albüm müthiş bir nihavend ile başlıyor: İnleyen Nağmeler. Ve sonrasında sırayı bir Yesari Asım hüzzamıyla Müjdat Gezen alıyor. Gezen'in performansı gerçekten de fena değil. Üçüncü parçada ben, yıkılıp kalıyorum. İçi yanık bir annenin sözleri yürekler dağlıyor. "A nenni nenni, kınalı kuzum, büyüdün de adam mı oldun, yanağı pembem, dudağı kirazım, gözü okyanusum iyi ki doğdun." Diva Sezen Aksu'nun bu müthiş yürek çarpıntılarını, Bülent Özdemir kürdili hicazkar makamında öyle bir dağlamış ki notalara, kazıyıp çıkarmak imkansız ruh ikliminden.

Fatih Erkoç'tan Bu akşam Büyün Meyhanelerini Dolaştım İstanbulun'u, Deniz Seki'den At Kadehi Elinden'i, Kenan Doğulu'dan tüm bu köşe başı şarkıların içinde hiç de sırıtmayan nihavendi, Aşkım Aşkım'ı dinlemek insana öyle bir mucizevi huzur ve hüzünlü mutluluk yaşatıyor ki Sayın Ertuğrul Özkök gibi çekilip odanızın köşesine hayat filminizin karelerini geriye doğru sarmaya başlıyorsunuz, şarap mı içsem rakı mı git-gelleri arasında.

Genç neslin en büyük Türk Musikisi seslerinden Umut Akyürek, rahmetli Ziya Taşkent'in o harikulade hüzzamını, Dinmiyor Hiç Bu Akşam'ını, usta sanatçı İlhan Şeşen sanat güneşi Zeki Müren'in gönüllerimize nakşolmuş nihavendi, Bir Demet Yasemen'ini ne de güzel, ne de yürekli söylüyorlar. Yeni Rakı neden bu çalışmaya katkı yapmış daha iyi anlamakta gecikmiyorsunuz.

İlk kez dinlediğim bir eser var albümde: Sensizlik Haram Bana. Hicaz makamında, Ufuk Yıldırım tarafından bestelenmiş ve icra ediliyor. Sözleri Ercan Saatçi'ye ait. Diğer o yıllanmış şarkıların yanına öyle yakışmış ki meydana getirenleri tebrik ve takdir etmemek elde değil.

Nihavend Benzemez Kimse Sana, Sultan-ı Yegah Al Sazını Sen Sevdiceğim ve yine nihavend Kimseye Etmem Şikayet adlı yürek yakıcıları Çelik,Reha ve Nev adlı yeni jenerasyon seslerin damak tadıyla öyle güzel harman ediliyor ki size sadece iç çekip, ah edip dinlemek; usul usul demlenmek kalıyor.

Albüm, prodüktör Ercan Saatçi'nin seslendirdiği müthiş bir Muzaffer İlkar nihavendi ile nihayetleniyor: Şarkılar Seni Söyler. Aşk gibi, sevda gibi huysuz ve tatlı kadınlarımızı, adam gibi adamlarımızı, sevdalarla geçen ömürlerimizi, akşamlarımızı, dertlerimizi, hüzün ve sevinçlerimizi düşünüyor, düşünüyor, düşünüyoruz.

Bu şarkılar, bu çalışma her daim susuzluğundan çatlayan yürek toprağımıza bir nebze olsun hayat verdi. Başta Ercan Saatçi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Yeni Rakı'ya da ayrıca tabi. Gönül telimizi titretenlere, yürek çırpıntılarımızı dalgalarca coşturanlara ve göz pınarlarımızı bir kere daha çağıl çağıl çağıldatanlara helal olsun. Aşkolsun.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..