Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '08

 
Kategori
Müzik
 

Türkiye' de Rap ne demek?

Türkiye' de Rap ne demek?
 

Türkçe Rap


Türkiye'de rap ne demek? Bu sorunun cevabını tam olarak kaç kişi biliyor?Kimilerine göre rap hızlı hızlı söylenen müzik tarzı, kimine göre bol giyinmek. Ama aslında rap ikisi de demek değil.

Rap; hip-hop kültürü içerisindeki müzik tarzıdır. Hip-hop'un graffiti, dj'lik breakdance ve mclik(rapçilik) gibi kolları vardır. Raple daha çok gençler ilgilenmesine karşın, bizden büyükler rapi serserilik olarak tanıyor. Halbuki rap gençleri uyuşturucudan, serserilikten, sigaradan ve bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutmak içindir. Gençlerin içlerindeki enerjiyi dışa vurabilmeleri için bir alet gibidir rap.

Yolda bol giyinen birini görünce onun rapçi olduğunu rahatça anlayabiliyoruz. Ama Türkiye'de çoğunluk o tarz giyinenlere sanki uzaydan gelmiş gibi bakıyor. Yabancı müzik kanallarını açtığımızda rapçilerin üstünde bol tişörtler
zincirler ve bunun gibi şeyler görüyoruz. Yurt dışında yapılan rapte kadınları ikinci plan olarak kullanıyorlar. Türkiye'de ise kadınlara değer veriliyor. Savaşa karşı şarkılar yapılıyor. Ülkemizde rapin bütün bu güzel yanları yerine az da olsa olan kötü yanları görülüyor ve rape kötü bir alışkanlık olarak bakılıyor.

Bende rap müzik dinliyorum, üretiyorum ve bol giyiniyorum. Bana da yolda sürekli garip bakan, laf atan insanlar oluyor. Yolda başka bir rapçi gördüğüm zaman yanına gidip konuşabiliyorum veya selam verebiliyorum. Önceden babam beni sürekli eleştirirdi o tarz giyindiğim için. Ama şimdi o da alıştı ve televizyonda bir rapçinin klibini görünce birlikte izleyebiliyoruz.

Kısacası ülkemizde rape büyük bir önyargı var. Bu önyargıyı aşmamız gerekiyor. İnşallah ileriki senelerde Türkiye'de rap konusunda Fransa gibi, Almanya gibi, Amerika gibi olacak; her kanalda rapçilerin klipleri çalıcak, herkes rap dinleyecek. Bunların gerçekleşmesini çok istiyorum. Ve gerçekleşecek...

 
Toplam blog
: 3
: 5940
Kayıt tarihi
: 13.07.08
 
 

1995 doğumluyum. İlkokul 8'e geçtim. Dr. Refik Saydam İ.Ö.O'da okuyorum. İlerde gazeteci olmak istiy..